Американските системи за противоракетна отбрана Пейтриът ще бъдат легитимна мишена

...
Американските системи за противоракетна отбрана Пейтриът ще бъдат легитимна мишена
Коментари Харесай

Кремъл: Пейтриът ще се превърнат в легитимна мишена, ако бъдат доставени на Украйна

Американските системи за противоракетна защита " Пейтриът " ще бъдат законна цел на съветски удари против Украйна, в случай че Съединени американски щати разрешат те да бъдат доставени в помощ на Киев, това разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Вашингтон завърши проектите си да изпрати системите на Украйна, като решение за това може да бъде огласено още тази седмица, споделиха трима високопоставени американски чиновници пред " Ройтерс " във вторник.

" Пейтриът " е считана за една от най-модерните американски системи за противовъздушна защита, в това число против самолети, крилати и балистични ракети.

Тя нормално включва пускови установки, радар и друга спомагателна техника.

Руското посолство във Вашингтон предизвести, че препоръчаното снабдяване на такива системи е провокация и може да има непредвидими последствия.

" Дори без да дава " Пейтриът ", Съединени американски щати се въвличат все по-дълбоко и по-дълбоко в спора в постсъветската република ", означи посолството в своя канал в " Телеграм ".

" Съединени американски щати са тези, които носят отговорност за удължаването и ескалацията на украинския спор ", добави задачата.

Пентагонът счита, че една от задачите на увеличението на съветските ракетни удари в Украйна в последно време е да се изчерпят запасите на Киев от средства за противовъздушна защита, с цел да може Русия да доминира в небето над страната.

По тази причина Съединени американски щати и съдружниците им доставят на Киев повече такива средства.

Според Съединени американски щати това включва и системи за Противовъздушна отбрана NASAMS, за които Пентагонът твърди, че безпогрешно са прехванали съветски ракети в Украйна.

От началото на спора до момента Вашингтон е дал на Украйна военна помощ за 19,3 милиарда $.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР