Американските регулатори са поискали от големите банки в САЩ да

...
Американските регулатори са поискали от големите банки в САЩ да
Коментари Харесай

Регулаторите в САЩ очакват финални оферти за поглъщането на First Republic

Американските регулатори са поискали от огромните банки в Съединени американски щати да разгласят своите най-хубави и дефинитивни предложения за придобиването на закъсалия заемодател First Republic до неделя следобяд, оповестява CNBC откакто в петък The Wall Street Journal писа, че продажбата може да се случи още този уикенд.    Във First Republic ще бъде назначен синдик и кредиторът неотложно ще бъде продаден на печелившата банка. Властите се надяват този ход да успокои пазарите и да постави завършек на интервала на неустановеност за районните банки.   Сред евентуалните участници в конкуренцията за придобиването са JPMorgan Chase и PNC, съгласно източниците на WSJ. CNBC прибавя, че се чака да се засилват и други огромни банки, измежду които Bank of America.    Подобно на SVB, която обслужваше общността на софтуерните започващи компании, First Republic също е основан в Калифорния профилиран заемодател. Банката се концентрира върху обслужването на богати американци, примамвайки ги с ниски лихви по ипотеките в подмяна на складиране на пари в брой. Този модел се разпадна след колапса на SVB, защото клиентите на First Republic са изтеглили над 100 милиарда $ депозити, разкри банката в понеделник. Акциите на кредитора са изгубили към 97% от цената си, заяви в петък WSJ.

Съветниците на кредитора се надяваха да избегнат поглъщането, като убедят най-големите американски банки да му оказват помощ още веднъж.    Ако регулаторите, ръководени от Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC), получат допустима оферта до неделя, е допустимо новият притежател на First Republic да бъде разгласен рано в понеделник. Този сюжет би основал минимум разстройства за клиентите на First Republic, които биха почнали седмицата, знаейки, че тяхната банка към този момент е благосъстоятелност на финансово постоянен оператор, разяснява CNBC.   Заради влошената обстановката във First Republic регулаторите в началото са се обърнали към огромна група банки за оценка на кредитора, съгласно източници, осведомени с процеса, прибавя изданието. Тази група се е стеснила през последните дни с концепцията регулаторите да споделят нужната информация, с цел да се приготвят дефинитивни предложения единствено от най-сериозните кандидати.   Очаква се регулаторите да изберат офертата, която води до минимален финансов удар за FDIC.    Сривът на SVB да вземем за пример ще коства на институцията почти 20 милиарда $. Най-големите банки ще поемат тежестта на тези разноски, защото банките-членки евентуално ще би трябвало да заплащат повече за попълването на фонда за гарантиране на депозити на Фе-дералната корпорация в идващите години.

  Всички евентуални претенденти за придобиването на Firs Republic са част от групата от 11 банки, които се сплотиха предишния месец, с цел да инжектират 30 милиарда $ депозити във First Republic. Goldman Sachs, Wells Fargo и Citigroup обаче най-вероятно няма да създадат предложения, показва CNBC, цитирайки свои източници.    Wells Fargo към момента работи под ограничаването на активите от 2018 година, наложено от Феде-ралния запас. Goldman взе стратегическо решение да се отклони от финансирането на дребно и продава звеното за потребителски заеми. Citigroup облекчава бизнес звената, с цел да опрости интервенциите и да усъвършенства контрола на риска.   Поглъщането има максимален смисъл за банки, които желаят да порастват измежду заможните кли-енти в Калифорния, Ню Йорк, Бостън и Флорида, където са съсредоточени клоновете на First Republic. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР