Американските разузнавателни служби все още не изключват хипотезата за инцидент

...
Американските разузнавателни служби все още не изключват хипотезата за инцидент
Коментари Харесай

Американски разузнаватели не изключват инцидент в Китай да е довел до появата на Covid-19

Американските разследващи служби към момента не изключват хипотезата за случай в лаборатория, който би могъл да изясни появяването в китайския град Ухан на коронавирусната пандемия. Това обявиха представители на разследващата общественост на Съединени американски щати на тяхното първо чуване в комисии в американския Конгрес, откогато бяха определени на постовете си, съобщи Франс прес, цитарана от Българска телеграфна агенция.

Директорката на националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс сподели, че разследващата общественост не знае тъкмо по кое време, по какъв начин или къде е станало първичното предаване на вируса на Ковид-19. Тя загатна, че в тази тенденция има две теории - едната, че коронавирусът се е появил при човешки контакт със инфектирани животни, а другата - че е резултат от случай в лаборатория.

Хейнс добави, че разузнаването продължава да работи по този въпрос и да събира информация.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс сподели, че неговата организация прави всичко, което може и употребява всички запаси разполагаем, с цел да обясни произхода да ковид.

" Но това, което е ясно за нас и за нашите специалисти, е че китайските ръководители не бяха изцяло откровени или транспарантни в тяхното съдействие с Международната здравна организация по отношение на произхода на ковид ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР