Американските разузнавателни служби обсъждат с партньори потенциални извършители на евентуални

...
Американските разузнавателни служби обсъждат с партньори потенциални извършители на евентуални
Коментари Харесай

Русия: Американските разузнавателни служби обсъждат възможни опити за убийство на новото ръководство на Нигер

Американските разследващи служби разискват с сътрудници евентуални причинители на възможни опити за ликвидиране на новото управление на Нигер, защото Съединените щати не са удовлетворени от промяната на властта в републиката. Това се споделя в известие на пресбюрото на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация.

„ Според информацията, получена от Руската работа за външно разузнаване, Съединените щати явно не са удовлетворени от развиването на събитията в Нигер, където неотдавна вследствие на боен прелом пристигна на власт краткотрайна администрация, ръководена от военачалник Абдурахман Чиани.  Белият дом работи върху разнообразни разновидности за “укрепване на демокрацията ” в Нигер. Счита се за безпричинно това да се прави от ръцете на Икономическата общественост на западноафриканските страни, която има тесни връзки с Париж. По-ефективен за американците разновидността за физическото унищожаване на “лидерите на пуча ”, които разчитат на поддръжката на болшинството от популацията, означават в Службата за външно разузнаване.

Представители на американските разследващи организации непосредствено разискват с сътрудници евентуалните причинители на вероятно убийств, разчитайки на хора от най-близкия кръг на ръководителите на преходните структури, за предпочитане всред тези, минали особено образование в образователните заведения на Пентагона.

Службата за външно разузнаване също уточни, че потреблението на сходни “мръсни способи ” от Съединени американски щати не е нещо ново. „ Добре знае се, че от 60-те години на предишния век американците водят целенасочена работа за „ отърваване “ на африканския континент от мощни национални водачи. В частност Централно разузнавателно управление на САЩ има пръст в убийството на Патрис Лумумба през Конго, свалянето на Куаме Нкрума в Гана, арестуването на Нелсън Мандела в Южна Африка. Американското разузнаване работи толкоз брутално и предизвикателно, че даже президентът на Съединени американски щати Линдън Джонсън в сърцето си го назова “проклета корпорация на убийци ”, напомня пресбюрото на СВР.

„ Изглежда, изправен пред ненадейно и извънредно неприятно геополитическо събуждане на Африка, Белият дом реши да прибегне до старите, както се споделя, изпитани предписания “, заключава Службата за външно разузнаване.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР