Американските разузнавателни агенции са предупредили властите в Будапеща за възможен

...
Американските разузнавателни агенции са предупредили властите в Будапеща за възможен
Коментари Харесай

US-агенти алармират Унгария за опасност от въоръжена акция на 23 октомври

Американските разследващи организации са предизвестили управляващите в Будапеща за вероятен въоръжен случай на 23 октомври – денят, в който се отбелязва Унгарското въстание от 1956 година, оповестява Telex, представена от " Фокус ".

Пояснява се, че разузнаването на Съединени американски щати е предало на Унгария информация за допустима въоръжена акция преди към две седмици. Според сътрудниците е " допустимо “ избрани лица да готвят въоръжена акция на годишнината от събитията.

Въпреки че към момента няма публично удостоверение, Telex акцентира, че през уикенда чиновници от Центъра за битка с тероризма са задържали половин дузина младежи в механа в Будапеща. Източници на изданието настояват, че акцията е обвързвана с по-рано получена информация от тайните служби на Съединени американски щати.

В същото време към момента няма информация коя унгарска организация води следствието.

Журналистите обаче са разговаряли със притежателя на заведението " Легенда “, където е бил осъществен ударът на специфичните елементи. По думите му младежит са били хванати на улицата. Работещите в кръчмата са видели ареста им, само че не са били осведомени авансово за плануваните дейности на полицията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР