Американските политици са лъгали, лъжат и ще продължат да лъжат,

...
Американските политици са лъгали, лъжат и ще продължат да лъжат,
Коментари Харесай

Захарова: САЩ лъжеха, лъжат и ще лъжат, създавайки предлози за нападение

Американските политици са лъгали, лъжат и ще продължат да лъжат, създавайки предлози за набези против мирни жители по света, образец за това е историята на някогашния държавен секретар Колин Пауъл, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

В канала си в Telegram тя цитира американския консултант по националната сигурност Джейк Съливан, който сподели в неделя, че би трябвало да сме подготвени с това, че Русия основава претекст за нахлуване на Украйна.

„ Светът към този момент знае кой лъже от самото начало. А тези, които са не запомнили по какъв начин Вашингтон „ основава претексти за офанзива “, дано гледат речта на държавния секретар на Съединени американски щати Колин Пауъл в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 5 февруари 2003 година “, написа тя.

Захарова цитира и фрагмент от речта на Пауъл, където той декларира, че Ирак разполага с оръжия за всеобщо заличаване.

„ По-късно Колин Пауъл неведнъж призна, че по време на речта си в Съвета за сигурност президентът на Съединени американски щати към този момент е бил взел решение да нахлуе в Ирак и самият той „ съжалява, че огромна част от данните, показани на Съвета за сигурност, са неправилни “. Година по-късно, през 2004 година, изказвайки се в Конгреса, той сподели, че „ надали ще намерим оръжия за всеобщо заличаване в Ирак “, които употребява, с цел да плаши Съвета за сигурност, размахвайки прословутата епруветка “, напомни представителят на външното министерство.

По-късно беше оповестен отчет, в който повече от хиляда интернационалните специалисти обявиха, че в Ирак не могат да бъдат открити никакви основни ресурси от оръжия за всеобщо заличаване, сподели говорителката на външното министерство.

„ Американските политици са лъгали, лъжат и ще продължат да лъжат, създавайки предлози за нахлуване на мирни жители по света. Всички знаят това. Бих помолила американското политическо истеблишмънт да не поема различен грях върху душата си, само че не съм сигурна, че я имат “, приключи Захарова.

В петък съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели, че Русия може да стартира „ инвазия “ в Украйна по време на Олимпийските игри в Пекин. Освен това се твърди, че президентът на Съединените щати Джо Байдън е показал пред съдружниците си датата за съветската „ инвазия “ в Украйна.

Той също по този начин прикани американците да изоставен Украйна. След това американската администрация прикани всички американци неотложно да изоставен Украйна, като акцентира, че всеки американец би трябвало да напусне в границите на 48 часа.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова назова провокативните изказвания за „ нашествието “ в Украйна насмешка със здравия разсъдък и украинския народ. Министерството на външните работи акцентира, че страните от НАТО съзнателно изфабрикуваха мита за „ опасността от навлизане “ на Русия в Украйна, откакто Москва изиска гаранции за сигурност от Запада.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР