Американските компании се натрупват на пазара за конвертируеми облигации, докато

...
Американските компании се натрупват на пазара за конвертируеми облигации, докато
Коментари Харесай

Американските компании се впускат в конвертируем дълг, за да задържат ниски лихвените разходи

Американските компании се натрупват на пазара за конвертируеми облигации, до момента в който търсят способи да запазят лихвените си разноски ниски, в рядка вълна от интензивност в другояче потиснатите корпоративни пазари за набиране на средства.

Емитирането на конвертируем дълг се увеличи със 77 % предходната година до 48 милиарда $, съгласно данни от LSEG, което го прави една от дребното области на финансовите пазари, които се връщат към междинните равнища отпреди пандемията след 2022 година спад на пазара.

Експерти споделят, че взривът на конвертируемите облигации, тип облигации, които могат да бъдат разменени за акции, в случай че цената на акциите на дадена компания доближи авансово контрактувано равнище, евентуално ще продължи тази година, защото фирмите рефинансират вълна на падежиращия дълг.

Дългът обичайно е известен измежду по-младите софтуерни и биотехнологични групи, които се борят за достъп до главните пазари на облигации. Но по-утвърдени компании също се гмурнаха, защото пови...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР