Американските индекси отбелязаха нови рекорди през миналата седмица, дори и

...
Американските индекси отбелязаха нови рекорди през миналата седмица, дори и
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Стабилни индекси преди заседанието на Федералния резерв

Американските показатели означиха нови върхове през предходната седмица, даже и след данните за по-висока инфлация от прогнозите на анализаторите. Инвеститорите обаче чакат и тълкуванието им от централните банкери на съвещанието на Федералния запас през тази седмица.

Пазарът последователно ревизира нагоре своите прогнози за лихвените равнища в края на годината и ще е забавно дали банкерите също са трансформирали своите визии през миналите три месеца. Ще станат известни и техните прогнози за американската стопанска система и по какъв начин това се отразява на упованията им за инфлацията през годината. Защото става все по-очевидно, че задачата за постигане на инфлация от 2% не е лесна за реализиране без стопанската система да се забави в допълнение. Председателят на Федералния запас Джером Пауъл счита, че инфлацията се движи надолу и са нужни още доказателства за устойчивостта на тази наклонност преди да бъдат понижени лихвите.

Индексът S&P 500 мина над нивото от 5200 пункта и означи 25% напредък от дъното през октомври предходна година до момента. Покачването му повдига въпрос дали няма балон в цените на активите – нещо, което централните банкери започнаха да разясняват на предходното си съвещание. Повечето от водещите акции обаче не наподобяват застрашени към момента от промяна на пазара. Поведението на цените им демонстрира силата на възходящия тренд. Инвеститорите към момента са оптимистично настроени и позитивните им упования не са достигнали рискови стойности. Но водещите акции демонстрират резистентност към всеки опит за разпродажби и добиване на облаги. Тази положителна среда за вложенията в акции може да се промени за един ден, което да даде началото на краткосрочна промяна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР