Американските и британските сили нанесоха нова вълна от удари срещу

...
Американските и британските сили нанесоха нова вълна от удари срещу
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания нанесоха удари по 18 обекта на хутите

Американските и английските сили нанесоха нова вълна от удари против 18 цели на хутите в Йемен, откакто седмици наред подкрепяните от Иран бунтовници непрекъснато нападнаха корабоплаването в Червено море, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Ударите бяха ориентирани съответно против 18 цели на хутите на 8 места в Йемен, свързани с подземни хранилища за оръжие на хутите, хранилища за ракети, безпилотни летателни системи за еднопосочно нахлуване, системи за противовъздушна защита, радари и хеликоптер ", се споделя в взаимното изказване.

Изявлението беше подписано от Австралия, Бахрейн, Дания, Канада, Нидерландия и Нова Зеландия, които оказаха неуточнена поддръжка на новия кръг удари - втория този месец и четвъртия откогато бунтовниците започнаха нападенията си против кораби в района.

" От средата на ноември до момента хутите са направили повече от 45 набези против търговски и военни кораби, което съставлява опасност за международната стопанска система, както и за районната сигурност и непоклатимост, и изисква интернационален отговор ", се споделя в изказването.

Операцията идва откакто тази седмица в района бяха нападнати няколко търговски кораба, в това число натовареният с торове Rubymar.

" Съединените щати няма да се поколебаят да подхващат дейности, в случай че е належащо, с цел да защитят живота на хората и свободното придвижване на комерсиалните потоци по един от най-критичните водни пътища в света ", съобщи военният министър на Съединени американски щати Лойд Остин.

" Ще продължим да даваме ясно да се разбере на хутите, че ще си понесат следствията, в случай че не спрат противозаконните си набези, които вредят на стопанските системи на Близкия изток, предизвикват екологични вреди и нарушават доставките на филантропична помощ за Йемен и други страни ", добави Остин. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР