Американските федерални власти екзекутираха наркотрафикант, осъден на смърт заради серия

...
Американските федерални власти екзекутираха наркотрафикант, осъден на смърт заради серия
Коментари Харесай

Последни две екзекуции в мандата на Доналд Тръмп

Американските федерални управляващи екзекутираха наркотрафикант, наказан на гибел поради серия убийства. Това е предпоследната екзекуция на федерално равнище, осъществена по време на мандата на Доналд Тръмп, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

 За първи път от 67 година в Съединени американски щати екзекутираха жена - федерален пандизчия Виж още

52-годишният афроамериканец Кори Джонсън бе екзекутиран със смъртоносна инжекция в затвор в щата Индиана. През 1992 година той е бил част от тайфа, направила десетина убийства в региона на Ричмънд в щата Вирджиния. Осъден е от федерален съд за присъединяване в седем от тях.

Последните думи на Джонсън към околните на жертвите му са били:

" Бих желал да кажа още преди този момент, че скърбя , само че не знаех по какъв начин да го направя. Надявам се, че ще намерите покой ".

Днес се чака да бъде изпълнена последната екзекуция по време на администрацията на Тръмп. 48-годишният Дъстин Хигс бе наказан на гибел за отвличането и убийството на три дами покрай Вашингтон през 1996 година

Съдия отсрочи с няколко седмици изтезанията на Джонсън и Хигс поради прекарана от тях през декември болест с ковид, само че апелативен съд анулира това решение. Върховният съд през вчерашния ден утвърди решението на апелативния съд и по този начин се стигна до осъществяването на първата от двете изтезания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР