Американските експерти очакват увеличение на цената на хранителните продукти в

...
Американските експерти очакват увеличение на цената на хранителните продукти в
Коментари Харесай

Експерти от САЩ предсказват поскъпване на храните, торовете и доставките в страната

Американските специалисти чакат нарастване на цената на питателните артикули в Съединени американски щати през актуалната и идващите години заради събитията в Украйна и наложените против Русия наказания, също така ще зародят компликации в региона на селското стопанство. Това се споделя в публикация, оповестена в събота в The Washington Post, представена от медиите.

„ Аналитиците споделят, че до момента в който единствено дребна част от храната, употребявана в Съединени американски щати, идва от чужбина, най-вече от Мексико и Канада, въздействието на спора в Украйна ще тласне цените на храните още нагоре и ще останат високи през идната година.” И защото Русия е главен производител на торове и други химикали, употребявани в селското стопанство, спорът евентуално ще засегне и това, което се отглежда в Съединени американски щати тази година.

Статията съдържа коментар на анализатора Уилям Оснато от американската изследователска компания Gro Intelligence, профилирана по въпросите на продоволствената сигурност. Той означи, че още преди края на февруари предлагането на международния пазар на пшеница е било най-ограниченото за последните 14 години. Както се показва в обявата, от 25 февруари фючърсите за доставка на пшеница нарастнаха с 29%, царевица с 15% и соята с 6%. Изданието показва, че в Съединени американски щати няма дефицит на пшеница, само че цената й ще се увеличи след цените на международния пазар.

Говорейки за компликациите за американските фермери, професорът Патрик Пенфийлд от университета в Сиракуза, Ню Йорк, който работи по въпросите на веригата за доставки, сподели: „ Проблем номер едно е цената на силата, по-късно цената на торовете, защото Русия е вторият по величина снабдител. След това химикали, които фермерите изискват за почвата. " Фермерите ще се сблъскат с повишаване на цените във всички области “, акцентира специалистът, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР