Американските банки разполагат с достатъчно капитал, за да се справят

...
Американските банки разполагат с достатъчно капитал, за да се справят
Коментари Харесай

Фед повишава капиталовите изисквания за трите най-големи американски банки

Американските банки разполагат с задоволително капитал, с цел да се оправят с композиция от шокове, включваща висока безработица, срив на цените на недвижимите парцели и на тържищата, се споделя в изказване на Фед, представено от Bloomberg, след извършени стрес проби на банковата система. За три огромни банки - JPMorgan Chase, Bank of America и Citigroup - обаче условията за финансови запаси са нараснали с по към 1 процентен пункт.

Новите условия за трите американски банки с най-големи активи са по-високи от предстоящите от анализаторите и могат да лимитират проектите им за погашение на дивиденти и назад изкупуване на акции. Тестовете оказват помощ на кредиторите да вземат решение какъв брой капитал могат да дадат на вложителите, без буферите им да паднат под минимума, при което подлежат на глоба от Фед. Няма основни промени при условията за по-малките банки, което ще им остави задоволително свободен капитал.

Коефициентът CET1, който се смята за индикатор на финансовата мощ, ще се увеличи с по към 1 прочие пункт за трите най-големи американски банки. Изискването за JPMorgan е нараснало от 11.2% на 12%, за BofA - от 9.5% на 10.5%, а за Citi - от 10.5% на 11.5%. В допълнение към това JPMorgan, Citi, и Goldman Sachs ще подлежат и на в допълнение условие от 0.5 процентни пункта от идната година заради статута им на редовно значими банки. Отчетените през март съотношения на запасите на JPMorgan, BofA и Citi са под новите условия.
Реклама
JPMorgan, американският заемодател с най-големи активи, си е сложил лична цел за буфери от 12.5-13% до 2024 година и има намерение да остави настоящия си тримесечен дял на елементарни акции на 1 $ на акция през третото тримесечие, отчитайки по-високите бъдещи финансови разноски. BofA възнамерява да усили тримесечния си дял на елементарни акции до 22 цента на акция от третото тримесечие на 2022 година Citi съобщи, че ще резервира дивидента на настоящето му равнище. За да реализират новите цели, банките евентуално няма да подхващат доста назад изкупуване на акции, споделя пред Financial Times анализаторът от Jefferies Кен Усдин.

За по-малките банки няма основни промени. Новото условие за Morgan Stanley е 13.3% вместо 13.2%, само че в края на март банката действително регистрира по-високо равнище от 14.5%. Morgan Stanley утвърди стратегия за назад изкупуване на акции за 20 милиарда $. Goldman, чието условие спадна с 0.01 пункта до 13.3%, съобщи, че възнамерява да увеличи дивидента си от 2 $ на 2.50 на акция.

След стрес тестванията Фед откри, че всички 33 най-големи американски банки могат да изгубят общо 612 милиарда $ при криза и да претърпят срив на пазара, само че ще съумеят да поддържат финансови равнища над регулаторните минимуми.
Свързани публикации Credit Agricole ще понижи финансирането на петролни и газови планове 28 юни 2022, 11:45 Рецесията в Съединени американски щати и Европа става все по-вероятна 27 юни 2022, 12:29 Западни банки изследват опциите за замяна на активи, с цел да излязат от Русия 18 май 2022, 11:55 Войната в Украйна засегна бизнеса на американските банки 21 април 2022, 06:28 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР