Американските авиокомпании отмениха стотици полети на Бъдни вечер на фона

...
Американските авиокомпании отмениха стотици полети на Бъдни вечер на фона
Коментари Харесай

Заради Омикрон: Американски авиокомпании отмениха стотици полети на Бъдни вечер

Американските самолетни компании анулираха стотици полети на Бъдни вечер на фона на растеж на инфекциите от COVID-19, породен от новия вид "Омикрон " на ковид, само че милиони бдителни американци въпреки всичко реализираха проектите си за пътешестване по време на празниците, съобщи "Ройтерс ".

Авиокомпаниите "Юнайтед еърлайнс " и "Делта еърлайнс " анулираха десетки полети на Бъдни вечер поради дефицит на личен състав на фона на увеличението на инфектираните с COVID-19 в страната.

"Юнайтед еърлайнс " анулира 177 полета, а "Делта еърлайнс " - 150 полета.

В световен мащаб бяха анулирани повече от 2100 полета, като 527 от тях са с дестинация, насочна точка или вътрешни в Съединени американски щати.

Отмяната на толкоз доста полети осуети проектите на някои пасажери, само че доста американци откриха други способи да пътуват за празниците.

Meждувременно вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис даде през днешния ден негативен тест за ковид след непосредствен контакт по-рано тази седмица със собствен помощник, който по-късно даде позитивна проба за COVID-19, заяви нейната канцелария, представена от Асошиейтед прес.

Харис, която прекарва празниците в Лос Анджелис, е дала негативен тест и в сряда, откакто са и споделили, че помощник, който я е придружавал във вторник е дал позитивна проба.

Вицепрезидентаката е изцяло имунизирана, сложила си е бустерна доза ваксина против ковид и постоянно се тества съгласно протоколите на Белия дом.

Тя ще даде още един тест в понеделник.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР