Американските астронавти Дъглас Хърли и Робърт Бенкен, подготвящи се да

...
Американските астронавти Дъглас Хърли и Робърт Бенкен, подготвящи се да
Коментари Харесай

Астронавтите от Crew Dragon“ се готвят за полет обратно към земята

Американските астронавти Дъглас Хърли и Робърт Бенкен, подготвящи се да се върнат на Земята на галактическия транспортен съд " Дракон ", организираха гала за прощаване с екипажа на Международната галактическа станция (МКС) , осведоми ТАСС. „ Малко съжаляваме, че ги напущаме, само че сме окуражени от това, какво значи интернационалната галактическа стратегия да може да изпраща и връща хора от МКС благодарение на " Crew Dragon “, сподели астронавтът на НАСА Крис Касиди, който дойде с съветските космонавти Анатолий Иванишин и Иван Вагнер на МКС на 9 април, като член на екипажа на галактическия транспортен съд " Союз МС-16 ".
Касиди съобщи американското знаме, което беше на борда на МКС повече от 9 години от края на програмата за галактически совалки, на командира на " Crew Dragon " Хърли. " Трудно е да се опише с думи какво означаваше да бъдем част от тази експедиция ", означи Хърли, наблягайки, че астронавтите съумяха да извършат 4 галактически пътеки за два месеца на МКС. „ Работихме като същински екип от 5-ма души “, добави той. На собствен ред, Бенкен благодари на съветските космонавти за съдействието и за " голямото количество екипна работа ". " Два месеца излетяха доста бързо ", сбогува се Иванишин. " Не се съмняваме, че завръщането Ви на нашата планета ще бъде толкоз сполучливо, колкото стартирането на МКС. Желаем Ви триумф по пътя към дома, господа ", сподели той. И добави „ Кажете " здравей " на земляните “.
Crew Dragon с астронавти Hurley и Behnken ще се откачат от МКС в 19:34 ч. през днешния ден (01.08.20 г.) и се чака да се приземят край крайбрежията на Флорида в 14:42 ч. на следващия ден (02.08.20 г.). Корабът ще се отключи автоматизирано, а точката за кацане ще зависи от метеорологичните условия. След като астронавтите бъдат евакуирани от кораба те ще се подложат на медицински обзор. Очаква се да се завърнат във Флорида 4 часа след кацането. Изстрелването на " Crew Dragon " отбелязва първия полет от 9 години от Съединени американски щати на американски галактически транспортен съд. НАСА приключи пилотираните полети през 2011 година след привършване на програмата за наново каране на транспортни средства. От тогава астронавтите са летели на МКС от съветския Союз. Първоначално се спекулираше, че американските търговски кораби ще стартират полети с пилотиран личен състав през 2017 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР