Американските анализатори от ISW съобщават за нови успехи в контранастъпателните

...
Американските анализатори от ISW съобщават за нови успехи в контранастъпателните
Коментари Харесай

Одеса в пламъци, украинците удариха Луганск с Storm Shadow

Американските анализатори от ISW оповестяват за нови триумфи в контранастъпателните интервенции

Пожар избухна наоколо до бизнес център и склад на комерсиална верига след съветска ракетна офанзива против черноморското пристанище Одеса през тази нощ. Това оповестиха публични представители на Украйна рано през днешния ден, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Силите за противовъздушна защита са свалили две ракети над града, оповестиха от администрацията на града в Teлеграм. Не стана ясно незабавно какъв брой ракети са били ориентирани към Одеса.

" Информация за мащаба на разрушенията и жертвите се прецизира ", обявиха от администрацията.

Ройтерс не можа да ревизира през самостоятелен източник известието.

Междувременно съветският телеграм канал „ Операция Z: Военкоры Русской Весны “ разгласява видеоклип и фотография от Лунаск, където е имало офанзива с ракети Storm Shadow. Ударът е бил в региона на автопазар. Чула са се три гърмежа. Две от ракетите били свалени от противовъздушната защита. 

Тази заран УНiАН осведоми за нови триумфи в контранастъпателните интервенции. Украинската осведомителна организация обаче се базира на американския Институт за проучване на войната ISW. Съобщава се за офанзива в три направления. Американските анализатори от своя страна цитират заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр, която през вчерашния ден заприказва за прогрес край Бахмут на бойците, воюващи против съветските окупатори.

В отчета си пък от ISW пишат за прогрес с 500-1000 метра в Запорожка и Донецка област и за освобождение до 3 километра територия в този регион. 

Общо от началото на контранастъплението са освободени над 100 кв.м. км територия, което от своя страна беше доказано от водача на Частната военна войска " Вагнер " Евгений Пригожин, оповестява УНiАН.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР