Американските акции поскъпват в четвъртък, след като търговският съветник от

...
Американските акции поскъпват в четвъртък, след като търговският съветник от
Коментари Харесай

Акциите на Уолстрийт скочиха, след като съветникът на Тръмп успокои тревогите от търговска война

Американските акции нарастват в четвъртък, откакто комерсиалният консултант от Белия дом - Питър Наваро, съобщи, че наложените от Съединени американски щати мита за вноса на стомана и алуминий няма да доведат до комерсиална война, оповестява БНР.

„ Твърдият метод на президента Доналд Тръмп във връзка с международната търговия, в това число въвеждането на нови мита за вноса на стомана и алуминий, няма да провокира безусловно ответни ограничения от комерсиалните сътрудници на Съединени американски щати “, уточни през телевизия CNBC Питър Наваро, който е началник на Национален съвет за търговия към Белия дом.

Омаловажаването на рисковете от комерсиална война докара до растеж на акциите на американските софтуерни и индустриалните компании, които напоследък бяха подложени на най-силен напън от продажби.

Корпорациите, изключително промишлените компании, бяха подложени на напън от протекционистките политики на Тръмп, като през последни дни се заприказва, че ще бъдат наложи и мита в размер на 60 милиарда $ годишно за близо 100 артикули, внасяни от Китай. В същото време от Белият дом упорстват управляващите в Пекин да подхващат ограничения за редуциране с 100 милиарда $ на големия китайски търговски остатък със Съединени американски щати.

След изявлението на Питър Наваро показателят на сините чипове DJIA набъбна с цели 280 пункта към 25 053 пункта, преди да стабилизира малко под значимото психическо равнище от 25 000 пункта, повишавайки се в границите на деня с 0,95%.

Широкият показател S&P500 се покачва с 0,25% към 2755 пункта, а софтуерният показател Nasdaq се колебае към 7500 пункта - близо до вчерашното равнище на затваряне към 7496 пункта.

Най-солиден растеж от към 0,7% бележи показателят на S&P, включващ индустриалните компании, като това съставлява негово първо покачване през последните четири сесии на търговия.

Акциите на водещи компании като General Electric, 3M и Caterpillar нарастват с към и над 1%, като даже и акциите на Boeing към този момент излизат на зелена територия, нараствайки с 0,4%, откакто при старта на днешната търговия те се намалиха с над 0,5% на фона на терзания за отрицателният резултат от вносните мита за стомана и алуминий върху самолетостроителния колос.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР