Американски зоопсихолози смятат, че съществуват пет типа проблемни котки, които

...
Американски зоопсихолози смятат, че съществуват пет типа проблемни котки, които
Коментари Харесай

Пет типа проблемни котки според зоопсихолози

Американски зоопсихолози считат, че съществуват пет вида проблематични котки, които са с друг метод на държание, само че то нормално е обвързвано с метода им на живот. Отношението на стопанина към котката има огромно значение за това към кой вид се отнася неговата фаворитка.

Първият вид е нападателната капризна котка, която прави единствено това, което желае. Това са капризни от самото си детство котки, които в никакъв случай не схващат думата не. За да не се трансформира котката в капризна, още когато е дребна, е добре да я взимате, когато демонстрира прищявки, и да я галите.

Не се предлага да удряте котката без значение от възрастта ѝ. Ако котката ви одраска, незабавно престанете да играете с нея, кажете със мощен глас не, и не ѝ обръщайте внимание няколко минути. Обикновено експанзията на котките е провокирана от боязън. Ако котката стартира да драска с нокти по гладка повърхнина, това значи, че тя губи надзор над обстановката. Тогава котката би трябвало да се завие в топла забрадка, това ще я успокои.

Често този вид котки съскат и се пробват да ухапят стопанина си. Тогава може да напръскате котката напълно леко с разпръсквач с вода, с цел да престане да се държи нападателно. Вторият вид проблематични котки са мърлявите писани - те непрекъснато вадят неща от кофата за отпадък, маркират територия и отхвърлят да заравят с пясък нечистотията си в котешката тоалетна.

Ако котката е добре здравословно, най-вероятно тя прави това, тъй като счита, че не ѝ се обръща задоволително внимание. По този метод котката се пробва да притегли вниманието на стопанина си. Друга причина може да е страхът, който котката изпитва от някой от членовете на фамилията. Само с внимание и глезене може да се справите с казуса на този вид котка.

 Котки

Третият вид проблематични котки са тези, които постоянно се оплакват. Те непрекъснато мяучат, тъй като желаят да се оплачат от нещо, и непрекъснато желаят да ги гушкат. Те могат да мяучат жално с часове, и то с доста мощен глас. Често това се случва, тъй като котката се усеща самотна. Купете ѝ нови играчки, направете ѝ лично кътче, където да се усеща добре, до момента в който вие сте на работа.

Смята се, че колкото повече говорите с котката си, толкоз повече мяуче тя, тъй като се пробва да ви отговори. Котките на самотните хора мяучат доста повече, в сравнение с котките, които живеят в къща с повече от един човек.

Четвъртият вид проблематична котка е тази, която унищожава всичко. Тя къса пликове, вестници, унищожава дивани и кресла, остри ноктите си, където реши. За да не дере котката обичания ви диван, дайте ѝ парче мокет, което ще е единствено нейно. Ако котката се катери и непрекъснато събаря предмети от рафтовете, просто сложете върху тях нещо, което да е леко и нечупливо - да вземем за пример пластмасова чаша или празен флакон от дезодорант.

Когато котката скочи идващия път, тя евентуално ще бутне предмета и ще се стресне от звука от рухването му. Най-вероятно животното ще намерения добре, преди да скочи идващия път на същия рафт. Ако котката гризе кабели, е добре да ги мажете с кора от цитрусови плодове, която има противен за котката мирис.

 Персийска котка

Петият проблематичен вид е котката-принцеса, която е с хиляди искания. Тя спи единствено където изиска и ви дава да я погалите доста рядко, когато тя реши. Тя отхвърля да се храни с множеството котешки храни, само че постоянно желае да опита от вашето ястие. Не се оставяйте да ви манипулира, тъй като котките са доста умни животни и са наясно, че в случай че до момента в който стопанинът им яде, те го гледат жално, ще получат някое вкусно късче от масата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР