Американски законодатели очакват оповестяване на документи от разследването за започване

...
Американски законодатели очакват оповестяване на документи от разследването за започване
Коментари Харесай

Демократите очакват оповестяване на документи за разговора между Тръмп и Зеленски

Американски законодатели чакат обявяване на документи от следствието за започване развой по импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Пред АП ръководителят на комисията по разузнаване към Камарата на представителите - демократът Адам Шиф, съобщи, че комисиите по следствието работят над обявяване на свидетелски показания свързани с телефонен диалог на Тръмп с украинския му сътрудник през лятото.

Разговорът, в който американският президент е изискал следствие на съперника си Джо Байдън е в центъра на политическата стихия, която може да докара до импийчмънт. С предстоящото скоро стартиране на показания от следствието демократите се надяват американците сами да си създадат изводи дали настояването на Тръмп е образец за прекрачване на пълномощията, оповестява БНР.

В петък в Туитър Адам Шиф написа: “Всеки законодател би трябвало да отговори дали настояването за помощ от чужбина за интервенция в изборите е възможно. Отговорът би трябвало да е ‘не.’ Американци вземат решение по време на американски избори. ”

Белият Дом остро осъжда следствието и го дефинира като случайно. За Шиф и за и ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, другият основен демократ в следствието, Тръмп съобщи, че са “покварени политици ”. Тръмп упорства, че не е нарушавал разпоредбите при диалога с Володимир Зеленски.

Проучване на " Вашингтон пост " и Ей Би Си демонстрира, че 49% от американците считат, че президентът би трябвало да бъде свален от поста, до момента в който 47% са на мнение, че няма съображение за това.

До момента проверяващите са изслушали редица сегашни и някогашни представители на Държавния департамент и Белия Дом. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР