10-ото юбилейно издание на „Парад на ретро автомобили Русе 2024“

...
10-ото юбилейно издание на „Парад на ретро автомобили Русе 2024“
Коментари Харесай

Над 200 автомобила от 4 държави ще участват на ретро парад в Русе


10-ото юбилейно издание на „ Парад на ретро коли Русе 2024 “ чака своите посетители и участници в събота, 8 юни в Парка на младежта на алея „ Перистери “. Събитието се провежда от Авто-мото клуб „ РусчукЪ “ с финансовата поддръжка на Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “ и сътрудници от бизнеса, като минава под егидата на Кмета на Община Русе.

Повече от 200 автомобила от 4 страни ще се включат в юбилейното издание на събитието. То преобразява „ Парка на младежта “, като ни придвижва обратно във времето чрез десетките исторически транспортни средства, участващи в него. Стотици колекционери на ретро коли и мотоциклети от цялата страна и чужбина ще показват леки и товарни коли, бусове, кемпери, мотоциклети, колела, педал карс, представители на разнообразни столетия, марки и модели, създадени на три континента, които ни придвижват в едни отминали времена.

Паркирането и подредбата на транспортните средства ще бъде от 9:00 часа на 8 юни, а формалното разкриване - в 10:00 часа на алея „ Перистери “. Посетителите на Ретро парада ще имат опция да прегледат коли и други транспортни средства от всички континенти, марки и типове, както и да се снимат с тях. Всеки ще може да даде гласа си за най-атрактивните возила, които ще бъдат отличени в края на събитието.

Изключително разнообразна съпътстваща стратегия обогатява цветното събитие, като всеки пол и възраст може да откри нещо за себе, а заниманието и усмивките са наложителни. Благодарение на партньорството с „ БДЖ – Пътнически транспорти “ ЕООД, всички притежатели на ретро коли, които вземат участие в „ Парад на ретро коли Русе 2024 “, ще имат опция да посетят изцяло гратис Музея на превоза. В програмата със свои осъществявания ще се включат младите гении от вокална група „ Слънце “ на Наталия Константинова, Мажоретен състав „ Екстрийм “ и Фолклорно танцово студио „ Зора “ при Общински юношески дом Русе. На шатрата на учебен център „ Дворецът на децата “ малчуганите ще могат да рисуват и оцветяват ретро коли, да си създадат подобен от хартия, както и да сглобят своето мечтано транспортно средство благодарение на специфични конструктори.

Специалните гост-изпълнители на събитието ще бъдат Дует „ МАНИЯ “, които участваха и в първото издание на събитието. Истинската фикс идея на дуета е в тяхната мощ на сцената: прелестни гласове, секси саксофон, танци и пленяващо театрално държание, като те постоянно се стараят да предложат нещо ново на публиката си. Дует „ МАНИЯ “ напълно неотдавна показа най-новата си ария - " Аз и Ти” с присъединяване на Дидо от Deep Zone, която ще изпълнят и пред публиката в Русе.

Изкуството и ретро колите са обединени още веднъж посредством плана „ Чарът на русенската архитектура и изкуството на автомобилните инженери “, който се осъществя по Програма „ Култура “ на Община Русе от Авто – мото клуб „ РусчукЪ “. Изложба на художествените произведения, взели присъединяване в едноименния конкурс, ще се организира в границите на събитието, а публиката ще има опцията да гласоподава за тях, като по този метод ще бъде избран носителят на Наградата на публиката в състезанието. Чрез лотария някой от гласувалите също ще си тръгне с подарък от събитието. В рамките на плана ще бъде видоизменен в произведение на изкуството и тролейбус от преносимия състав на Общински Транспорт Русе ЕАД.

Организаторите молят към русенци и гостите на града да бъдат търпеливи и деликатни, както и да съблюдават всички инструкции за сигурност, които ще им бъдат дадени от стюардите и уредниците на събитието. | БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР