Работата по обединяването на митническата и данъчната агенция върви по

...
Работата по обединяването на митническата и данъчната агенция върви по
Коментари Харесай

Директорът на НАП: Работата по обединяването на митническата и данъчната агенция върви по план

Работата по обединяването на митническата и данъчната организация върви по проекта, написан от Министерството на финансите.

Това съобщи Румен Спецов, шефът на Националната организация за приходите (НАП).

Той означи, че не вижда кардинален проблем, защото и двете институции са приходни организации и употребяват сходни закони и нормативен ред.

По думите му работните групи са в развой на разработка и преценка дали териториалните дирекции на двете организации ще бъдат редуцирани, увеличени или слети.

Спецов уточни, че проблемите на този стадий са свързани с нормативните актове, тяхната пълномощия и смяната в законодателството. Той добави, че датата на започване на фактическата и практическа част от трансформацията е 1 януари 2025 година.

Директорът на Национална агенция за приходите увери, че няма терзания по осъществяването на проекта за събираемост на отговорностите. Той даде образец с последната въведена мярка във връзка с изповядването на покупко-продажбите при нотариусите. Приходите от тази мярка всекидневно са в размер на съвсем два милиона лв., посочи Спецов.

Според него, с цел да се изповяда една договорка, всяка една от страните би трябвало да е с чисто досие, без отговорности. Това е била повода на нотариусите да бъде даден достъп до системата на Национална агенция за приходите, разясни той, След въвеждането на мярката на дневна база постъпленията към страната са на стойност сред 1,8 - 2 милиона лв., по този начин за един месец приходите по тази мярка са 20 милиона лв., което е добър индикатор за успеваемостта й, сподели още Спецов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР