Американски войник, подлежащ на дисциплинарно наказание, избяга в Северна Корея

...
Американски войник, подлежащ на дисциплинарно наказание, избяга в Северна Корея
Коментари Харесай

Американски войник избяга в Северна Корея

Американски боец, предстоящ на дисциплинарно наказване, избяга в Северна Корея през границата с Южна Коря.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин изрази угриженост за боеца, който съгласно американските военни в Корея се включил към ориентировъчна обиколка в Съвместната зона за сигурност сред Севера и Юга и „ съзнателно и без позволение пресякъл военната демаркационната линия, навлизайки в Корейската народнодемократична република (КНДР) “.

Военновъздушни сили на Съединени американски щати го смъкнаха през февруари край крайбрежията на Южна Каролина, откакто той се носеше в продължение на дни

Американската войска разпознава боеца като редови войник втори клас Травис Кинг, който е лежал близо два месеца в южнокорейски затвор.

Той бил арестуван по обвиняване в нахлуване и бил освободен на 10 юли, откакто излежал присъдата си. Съдебни документи демонстрират, че се сбил и блъснал полицейска кола в Сеул. В понеделник той трябвало да бъде изпратен вкъщи във Форт Блис, Тексас, където против него да бъдат наложени спомагателни военни дисциплинарни ограничения и да бъде уволнен от работа.

Според публични представители 23-годишният Кинг е бил отведен на летището и ескортиран до митницата. Но вместо да се качи на самолета, той напуснал летището и по-късно се включил към обиколка на корейското гранично село Панмунджом.

Вчера следобяд локално време в Корея той пресякъл границата, която е охранявана, само че и постоянно е препълнена с туристи. Засега не е ясно по какъв начин Кинг е стигнал до границата и по какъв начин е прекарал часовете сред напускането на летището в понеделник и пресичането на границата ден по-късно.

Някои от тях съдържали пароли, медицински досиета и направления на висши офицери

" Има доста неща, които към момента се опитваме да научим ", съобщи Остин на брифинг за медиите.

" Смятаме, че той се намира в (севернокорейски) арест и по тази причина деликатно следим и проверяваме обстановката и работим, с цел да уведомим околните на боеца ", добави той.

Майката на Кинг Клаудин Гейтс сподели пред ABC News, че не може да си показа, че синът й ще направи сходно нещо. „ Той би трябвало да е полудял “, сподели тя.

Какво се е случвало с американците, арестувани от Северна Корея в предишното?

Американски жители са били арестувани в Северна Корея няколко пъти от 1996 година насам. Сред тях са били туристи, учени и публицисти.

През юли 2017 година държавното управление на Съединени американски щати забрани на жителите на Съединени американски щати да посещават страната.

Съобщава се, че е имал осмоъгълна форма

Американските пандизчии нормално са били третирани брутално в севернокорейските затвори.

През 2018 година Северът освободи американски студент Ото Уормбиър, който беше вкаран в пандиза за кражба на табела на хотел. Той се върна в Съединени американски щати в кома и по-късно умря.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР