Американски военен самолет V-22 Osprey се разби в океана край

...
Американски военен самолет V-22 Osprey се разби в океана край
Коментари Харесай

Американски военен самолет се разби край Япония

Американски боен аероплан V-22 Osprey се разруши в океана край Западна Япония, оповестява " Ройтерс ".

На борда му е имало осем души.

Говорител на японската брегова защита уточни, че все още няма други детайлности за случая, който се е случил покрай остров Якушима. Не е известно и положението на пътувалите в самолета.

Говорител на американските сили в района посочи, че те към момента се събира информация за случая.

Авиокатастрофата е станала към 14.47 часа локално време. Свидетели описват, че левият мотор на самолета се е запалил, след което самолетът е паднал в морето.

През август различен американски аероплан Osprey се разруши край крайбрежията на Северна Австралия. На борда му пътуваха военнослужещи при рутинно военно обучение. При случая починаха трима американски морски пехотинци.

През декември 2016 година пък беше осъществено друго спешно приземяване в океана край японския остров Окинава.

Самолетът е с накривен ротор, което му разрешава да лети както като хеликоптер, по този начин и като аероплан с закрепени крила. Той се употребява от американските морски пехотинци, американския флот и японските сили за самозащита.

Разполагането на самолети Osprey в Япония се посреща спорно. Според критиците хибридният аероплан е предразположен на произшествия. Армиите на Съединени американски щати и Япония пък настояват, че той е безвреден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР