Американски военен кораб и няколко израелски търговски кораби бяха атакувани

...
Американски военен кораб и няколко израелски търговски кораби бяха атакувани
Коментари Харесай

Американски военен и израелски товарни кораби са били ударени в Червено море

Американски боен транспортен съд и няколко израелски търговски кораби бяха атакувани в неделя в Червено море. Това оповестява АП, като цитира изказване на Пентагона.  Не се показва от кое място е пристигнал огънят.

Бунтовниците хуси в Йемен по-късно обявиха за офанзиви против два кораба, които те описаха като свързани с Израел, само че не признаха, че са атакували транспортен съд на Военноморски сили на Съединени американски щати. Военният представител на хусите бриг. военачалник Яхия Сари сподели, че първият транспортен съд е бил ударен от ракета, а вторият от дрон, до момента в който са били в протока Баб ел-Мандеб, който свързва Червено море с Аденския залив. Той разказа корабите като игнориращи предизвестията на чиновници на хусите преди офанзивата.

" Йеменските въоръжени сили не престават да пречат на израелските кораби да плават в Червено море (и Аденския залив), до момента в който израелската експанзия против , сподели Сари. Йеменските въоръжени сили възобновяват своето предизвестие към всички израелски кораби или тези, свързани с израелци, че ще станат цел на офанзиви, в случай че нарушат това, което е посочено в това изказване. "

Атаката евентуално бележи огромна ескалация в поредност от морски офанзиви в Близкия изток, свързани с войната Израел-Хамас.

" Запознати сме с отчети по отношение на офанзиви против USS Carney и търговски кораби в Червено море и ще предоставим информация, когато стане налична ", сподели Пентагонът пред Асошиейтед прес.
 Дронове и детонация в Червено море
Дронове и детонация в Червено море

Информация на английската организация за морски търговски интервенции

Carney е унищожител от клас Arleigh Burke.

Остана неразбираемо какви вреди са нанесени на корабите при офанзивите.

Припомняме, че по-рано в неделя беше обявено за активност с дронове и допустима детонация в протока Баб ал Мандeб в Червено море. За това е получила отчети английската организация за морски търговски интервенции.

Дронът излетя от Йемен, а екипажите на корабите наоколо бяха призовани да бъдат деликатни.

във водите на Близкия изток след експлоадирането на войната сред Израел и палестинската въоръжена формация " Хамас " на 7 октомври.

Миналия месец беше покорен от хутите - съюзническа формация на Иран, която управлява йеменското крайбрежие на Червено море.

Преди това хусите изстреляха балистични ракети и въоръжени дронове против Израел и дадоха обещание да вземат на прицел повече израелски кораби.

Миналата седмицаотговори на сигнал за помощ от ръководен от Израел търговски танкер в Аденския залив, който беше хванат от въоръжени лица.
 Съединени американски щати смъкнаха голям брой дронове на хусите над Червено море
Съединени американски щати смъкнаха голям брой дронове на хусите над Червено море

Нито корабът, нито екипажът са претърпели вреди или наранявания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР