Американски ветеран от войната казва, че горските пожари в Хавай са по-лоши от Афганистан

...
Обикалял съм Афганистан и Кувейт, но никога не съм виждал
Коментари Харесай

„Обикалял съм Афганистан и Кувейт, но никога не съм виждал нещо подобно“, казва той.

„Можете да се скриете от куршум, не можеш да се скриеш от огън."

Както толкова много хора в Лахайна, Дейвид не беше подготвен за свирепостта и скоростта на пламъците. Той скочи в кола с приятели, но те заседнаха в задръстване зад другите, опитвайки се да избягат.

„Димът беше толкова черен и гъст, че дори не можехте да видите ръката си“, казва той.

p>

„Казах „трябва да скочим от колата и да избягаме“, защото трафикът не се движеше. Те не искаха да излязат от колата. Аз избягах, спасявайки живота си, а те остана в колата. Трима мои приятели в една кола и две кучета загинаха. Видях един приятел мъртъв на земята като парче въглен. Почти като Помпей."

Как горските пожари завладяха Хавай

Дейвид живее в Мауи от 17 години, но не може да си представи как ще се възстановят хората, оцелели от горския пожар. „Колите ни са изгорени“, казва той, „Приятелите ни са мъртви. Животните са мъртви. Всички са мъртви.“

Пожарите на Хавайските острови причиниха най-малко 93 жертви, преминавайки мрачен крайъгълен камък, за да се превърнат в най-смъртоносният горски пожар в САЩ от повече от век - и губернаторът на Хавай Джош Грийн каза, че броят на жертвите със сигурност ще нарасне.

Изображение: Дейвид казва, че пожарите са по-лоши от това, на което е бил свидетел, докато е бил в армията

За първи път по това време кучета за следене пристигнаха в Лахайна, за да търсят човешки останки в купищата тлеещи останки. Но само 3% от земята е претърсена досега, като началникът на полицията Джон Пелетие предупреди за мъчително чакане за семействата на изчезналите.

Прочетете повече:
Кралят е „напълно ужасен“ от Хаваите горски пожари
Изстрелите преди и след показват въздействието на пламъка на Мауи

„Останките, които откриваме, са в огън, който е разтопил метал“, казва той, „Трябва да направим бърз ДНК тест, за да идентифицираме всеки един от тези 89 са Джон и Джейн Доус."

Хората, които не са чували приятелите и семейството си след пожарите, бяха призовани да ги регистрират като изчезнали в Център за семейна помощ в Кахулуи , най-големият град на острова.

Ейс Ябас ми показва снимки на телефона си на девет членове на семейството, които са в неизвестност от пет дни. Всички живееха в Лахайна.

Изображение: Девет членове на семейството на Ейс Ябас са в неизвестност от пет дни

„Бяхме в полицейски участък, обадихме се на Червения кръст, търсихме навсякъде, където можем да ги намерим , но нищо, нула." Питам дали получава някаква помощ от властите, за да ги намери?

„Все още не“, казва той, „все още чакаме обаждания от правителството или Червения кръст. Все още чакаме, надявайки се“ .

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР