Американски учени са направили изследване и са установили, че дори

...
Американски учени са направили изследване и са установили, че дори
Коментари Харесай

Дори един разговор с приятел на ден намалява стреса

Американски учени са създали проучване и са открили, че даже един диалог дневно с другар може да понижи равнищата на стрес и да усили чувството за благоденствие, написа " Къмюникейшън рисърч ".

Изследването е обхванало над 900 души, които са били помолени да поддържат връзка с другари в несъмнено време. В края на деня участниците е трябвало да опишат по какъв начин се усещат. Психолозите са се поинтересували от понятия като благоденствие, самотност, стрес и тревога.

Резултатите демонстрират, че даже единствено един диалог с другар един път на ден е задоволителен, с цел да се почувства човек по-добре. Общуването покачва възприятието за обвързаност и понижава равнищата на стрес. Ако денем хората приказват със свои другари повече пъти, резултатите за благоденствие също се покачват.

" Колкото повече слушате приятелите си, колкото повече ви е грижа, колкото повече време отделяте, с цел да оцените мнението на другите, толкоз по-добре се чувствате в края на деня ", споделя откривателят от Канзаския университет Джефри Хол.

Учените означават още, че телефонните диалози са изцяло способни да заменят персоналното другарство сред другари. Това обаче не важи за текстовите известия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР