Американски учени откриха мъртви няколкостотин хиляди прелетни птици в щата

...
Американски учени откриха мъртви няколкостотин хиляди прелетни птици в щата
Коментари Харесай

Кошмар и прокоба: Откриха стотици хиляди трупове в...

Американски учени откриха мъртви няколкостотин хиляди прелетни птици в щата Ню Мексико, а по-късно и други в Колорадо и Тексас, което води броят им до милиони, заяви Си Ен Ен.

Значителен брой мъртви птици са открити за първи път на 20 август в ракетния полигон на “Уайт Сандс “ и в региона на локален резерват. Впоследствие се оказало, че това не е индивидуален случай: стотици мъртви птици са открити в целия щат.


"Става дума за шестцифрено число. От това, което виждаме, приказваме за стотици хиляди или даже милиони птици ", сподели професорът от университета в Ню Мексико Марта Дезмънд. Мъртви птици като врабчета и косове, са открити и в щатите Колорадо и Тексас и в прилежащо Мексико.

Учените изследват аргументите за всеобщата гибел на птиците. Като един от факторите се преглеждат горските пожари, вилнеещи в щата Калифорния, които принуждават птиците да стартират да мигрират по-рано, в сравнение с са подготвени.

Така че, съгласно Дезмънд, птиците може да нямат задоволително мазнини, нужни им за миграцията. Освен това някои от тях може да са починали заради увреждане на белите дробове от пожарите в Калифорния.

Сега мъртвите птици ще бъдат изпратени в специфична лаборатория в Орегон, където ще бъде открита точната причина за гибелта им.

"Това е опустошително. От 1970 година сме изгубили повече от 3 милиона птици в Съединени американски щати, а популацията на насекомите е намаляла доста ", сподели Дезмънд, отбелязвайки негативното влияние на изменението на климата върху биологичното многообразие на Съединените щати.

Според последните данни на CСи Ен Ен, най-тежките пожари са в Орегон и Калифорния. В цели 10 западни щати горят към 90 огромни горски пожара. Общата им повърхност е към 1,8 милиона хектара.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР