Американски учени мислят, че са установили защо някои хора получават

...
Американски учени мислят, че са установили защо някои хора получават
Коментари Харесай

Разкриха защо червеното вино предизвиква главоболие

Американски учени мислят, че са открили за какво някои хора получават главоболие от дребна чаша алено вино, макар че пият безпроблемно различен алкохол. Това се дължи на съединяване в гроздето, което може да промени метода, по който тялото преработва алкохола, оповестява Българска телеграфна агенция.

Съединението е антиоксидантът кверцетин. Червеното грозде съдържа повече от него, когато е изложено на доста слънце. 

Това значи, че по-скъпите червени виновност са по-лоши за хората, предразположени към главоболие, от евтините, изяснява един от учените проф. Андрю Уотърхаус от Университета на Калифорния. 

Някои експерти са скептични към откритието. Проф. Роджър Кордър, специалист по пробни лекувания в университета " Куин Мери " в Лондон, сподели, че както е широкоизвестно, евтините виновност провокират повече главоболие, по тази причина по-полезно може да бъде проучването на някои от добавките, употребявани за тях. 

Има няколко теории за главоболието от алено вино, което може да настъпи до 30 минути след изпиването на малко количество. Според някои причина са сулфитите, които усилват трайността. Те обаче са повече в сладките бели виновност, а не в алените. И въпреки някои хора да имат алергия към тях, има малко доказателства те да са отговорни за главоболието. 

Друг вероятен провинен е хистаминът - съставна част, срещана повече в алените виновност. Хистаминът може да разшири кръвоносните съдове и това да провокира главоболие. И за това обаче няма безспорни доказателства.

Известно е, че хората от Източна Азия понасят по-трудно всевъзможен алкохол поради ген, отразяващ се на метаболитния ензим алдехид дехидрогеназа. Възможно е главоболието от вино да има сходно пояснение.   

Учените са потвърдили лабораторно, че кверцетинът може непряко да блокира действието на алдехид дехидрогеназата посредством един от метаболитите си. 

Кверцетинът обаче става проблематичен единствено когато се смеси с алкохол. Той се съдържа в доста плодове и зеленчуци, даже се продава като добавка поради противовъзпалителните му свойства. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР