Американски турист разби две статуи на 2000 години в музея

...
Американски турист разби две статуи на 2000 години в музея
Коментари Харесай

Нов вандалски акт – американец разби два римски бюста във Ватиканските музеи

Американски екскурзиант разруши две скулптури на 2000 години в музея Киарамонти – един от Ватиканските музеи, откакто му бе отказана среща с папа Франциск. Това заяви Vatican News.

Жертва на вандализма първо става римски бюст, само че до момента в който се пробва да избяга, американецът събаря и втора скулптура. Нарушителят е арестуван от полицията на Ватикана и е предаден на италианските управляващи, а двете скулптури са към този момент в реставрационните лаборатории на галериите.

Силите на реда оповестиха, че нарушителят е американски екскурзиант от египетски генезис, на към шестдесет години, който е бил в Рим от три дни.

Галерията „ Киарамонти ” има сбирка от 1000 статуи и бюстове. Най-забележителният от тях е Август от Прима Порта (20 година пр.н.е.), мраморна скулптура в цялостен растеж на първия римски император Октавиан Август, напомня ARTnews.

Системата за видеонаблюдение на Ватикана е снимала вандалския акт. Следващата седмица е планувано образование и спор по въпросите на сигурността за идните юбилейни тържества на Католическата черква през 2025 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР