Американски специалисти са обучавали екстремисти в Сирия, които са се

...
Американски специалисти са обучавали екстремисти в Сирия, които са се
Коментари Харесай

Русия: Обучени от САЩ екстремисти са готвели терористични атаки в Палмира

Американски експерти са обучавали екстремисти в Сирия, които са се готвели да правят терористични офанзиви в град Палмира. Това оповестиха от съветското военно министерство и прецизираха, че са получили информацията от бойци, пленени от сирийската войска.

Задържаните екстремисти са декларирали, че са от групировката " Лъвове на източната войска ", която е обвързвана със Свободната сирийска войска, настояват от съветското военно ведомство.

Около 500 бойци се намирали в лагера на екстремистите, който се намира наоколо до военната база Ал Танф, в която са ситуирани сили на интернационалната коалиция, ръководена от Съединени американски щати.

Екстремистите е трябвало да извършат " серия от терористични офанзиви в региона на Палмира " и да обезпечат прекосяването на към 300 бойци, с цел да овладеят града в границите на идната седмица, допълниха от министерството. Един от пленените екстремисти е декларирал, че са били обучавани от американски инструктори и че групировката е получавала оръжия и муниции от американската база.

Базата " Ал Танф " се намира покрай бежанския лагер Рукбан, в който се намират към 60 хиляди дами и деца от градовете Ракка и Дейр ез Зор. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР