Американски социолози установиха, че след няколко десетилетия съвместен живот караниците

...
Американски социолози установиха, че след няколко десетилетия съвместен живот караниците
Коментари Харесай

Кога хуморът надделява над караниците между съпрузите?

Американски социолози откриха, че след няколко десетилетия взаимен живот кавгите сред брачните сътрудници понижават и се заместват с комизъм и взаимно схващане.

Констатациите демонстрират какъв брой са значими позитивните страсти за човешкото здраве . Те изясняват за какво фамилните хора живеят по-дълго от необвързаните, разясни Алис Верстен от Калифорнийския университет в Бъркли.

Изследването траяло повече от 13 години. В него взели участие съвсем 100 доброволци, женени от 15 - 35 години . На всеки пет години те разказвали по какъв мотив пораждат фамилните дрязги и по какъв начин се преодоляват.

 g Thinkstock

Екипът на Верстен откри сходно изменение - с годините остротата на фамилните спорове понижава , както и реагирането към тях. Успоредно с това нараства удовлетворението от фамилния живот и позитивните страсти.

С течение на годините възприятието за комизъм надвива над различията . Взаимното схващане и познаването на плюсовете и минусите на другия заместват непрекъснатите дрязги и разногласия за дреболии.

Подобни закономерности би трябвало да се вземат поради от обществените служащи и специалистите в държавните служби, които дават отговор за укрепването на фамилията като съществена обществена единица, смятат учените.

 g Thinkstock

 картинка
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР