Американски сенатори призоваха Канада да не поръчват 5G мрежово оборудване,

...
Американски сенатори призоваха Канада да не поръчват 5G мрежово оборудване,
Коментари Харесай

САЩ притискат Канада да блокира Huawei за 5G мрежите




Американски сенатори приканиха Канада да не поръчват 5G мрежово съоръжение, предоставено от Huawei, откакто шефът по киберсигурността на северната страна сподели, че възбраната на компанията не е нужна.

В писмо до канадския примиер Джъстин Трюдо сенаторите Марко Рубио и Марк Уорнър показват „ съществени терзания “, че защитните ограничения на канадската мрежа са „ несъответстващи “. То би могло да компрометира в края на краищата както националната сигурност на Канада, по този начин и съдействието сред страната и останалите членове на Коалицията за шерване на разследващи данни Five Eyes (5 Очи).

Две страни от групата – Съединени американски щати и Австралия, към този момент започнаха стъпки да изхвърлят Huawei от своите пазари.

Рубио и Уорнър означават, че щатските и канадските оператори се възползва дружно от “икономии от мащаба за съоръжение, проектирано за хармонизираните за района честоти “. Те предизвестяват, че потреблението на Huawei пакети за 5G може „ съществено да наруши тази динамичност, лишавайки и канадските, и американските оператори от мащаба, който им е необходим за бързо създаване на 5G мрежи”.

Двамата сенатори са членове на сенатската комисия по разузнаване, която дава отговор за наблюдението на държавните действия и стратегии в разузнаването.

Писмото повтаря изказванията на публични представители на Съединени американски щати, че Huawei има тесни връзки с китайското държавно управление и това съставлява риск за националната сигурност.

Huawei изрично отхвърли тези изказвания и неотдавна обърна внимание на американската Федерална комисия по връзки, че нейното неявяване от пазара ще навреди на конкуренцията, ще усили цените и ще попречва разгръщането на 5G.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР