Американски самолет е патрулирал в Черно море няколко часа преди

...
Американски самолет е патрулирал в Черно море няколко часа преди
Коментари Харесай

Шпионски самолет на САЩ е засечен край Москва преди атаката по крайцера

Американски аероплан е патрулирал в Черно море няколко часа преди крайцерът " Москва " да бъде ударен от украински ракети, заяви The Times.

Машината Boeing P8 Poseidon е летяла на 100 благи от флагмана на съветския Черноморски флот.

До момента няма публична информация от управляващите в Русия за броя починали моряци при офанзивата с украински противокорабни ракети " Нептун " на 13 април, само че се допуска, че те са стотици. Два дни по-късно съветското военно министерство сподели видеокадри с моряци на потъналия крайцер, на които в строя се виждат към 160 матроси и офицери от 510-членния екипаж на " Москва ".

P8 Poseidon е най-усъвършенстваният аероплан за лов на подводници и за следене на военни кораби в американския боеприпас. Той е кадърен да картографира радарна зона с размер от 10 000 квадратни метра от разстояние 220 благи, което значи, че " Москва " е бил в обсега му в деня на потъването.



На 13 април P8 с код AE681B е изхвърчал от военноморската авиобаза на Съединени американски щати в Сигонела, Сицилия, насочвайки се в посока Черно море. За първи път е открит над Средиземно море в 13.32 ч.

Данните от FlightRadar24 демонстрират, че самолетът е прелетял над Балканите и България, преди да доближи черноморското крайбрежие на Румъния в ранния следобяд.

Последната записана позиция на самолета е била над град Валя Нукарилор в Румъния, на към 12 благи от украинската граница, в 15.27 часа. В този миг P8 е на под 100 благи от крайцера " Москва ". По това време самолетът се спуска от крейсерска височина 9000 метра на към 3600 метра, изключва транспондера си и изчезна от мониторите на FlightRadar24

През идващите 2 часа и 56 минути местоположението на P8 е незнайно. Той се появява още веднъж в 18.23 ч., летейки над Касимча в Румъния, на към 37 благи от последната си документирана позиция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР