Американски режисьор Куентин Тарантино обяви в интервю, дадено на директора

...
Американски режисьор Куентин Тарантино обяви в интервю, дадено на директора
Коментари Харесай

Куентин Тарантино реши: Ето какъв ще бъде последният му филм

Американски режисьор Куентин Тарантино разгласи в изявление, обещано на шефа на кинофестивала в Кан Тиери Фремо, че през есента има намерение да снима десетия си филм, който плануван да бъде последният в кариерата му.

Той сподели, че евентуално фотосите ще стартират през есента.

Предположения за сюжета на 10-ия филм на Тарантино имаше от месеци. " Холивуд рипортър " писа, че основната роля в него ще е женска и евентуално ще е за кинокритичката на " Нюйоркър " Полин Кейл, умряла през 2001 година Тарантино обаче сподели в изявлението на Фремо, че всички клюки са неточни.

Quentin Tarantino says script finished for his ‘last movie’
— South China Morning Post (@SCMPNews)
Той удостовери заглавието - " Кинокритикът ", както и че действието ще се развива през 1977 година, само че сюжетът няма да е за кино критик, нито за Полин Кейл.

Тарантино към този момент отдаде респект към американското кино от края на 60-те и началото на 70-те в деветия си и финален към днешна дата филм " Имало едно време в Холивуд " (2019), който донесе " Оскар " за поддържаща мъжка роля на Брад Пит. Той нееднократно е казвал, че има намерение да приключи кариерата си, откакто снима 10 кино лентата, и че ще се отдръпна на 60-ия си рожден ден. Това в допълнение подхранва упованията на почитателите му за идната продукция. На 27 март Тарантино означи юбилея си и е съвсем в оповестения график.

Има режисьори и артисти, които желаят да продължат да работят, до момента в който могат. Други като Клинт Истууд се отдръпват, а по-късно се завръщат. Как ще постъпи Тарантино, можем единствено да допускаме, само че наподобява той е решил 10-ият му филм да е последният.

През ноември предходната година Тарантино сподели пред Си Ен Ен: " Правя това от дълго време. Правя го от 30 години и е време да приключа шоуто. Аз съм шоумен. Искам да си потегли, когато очаквате още, а не просто да работя и не желая да работя с намаляваща възвръщаемост. Не желая да бъда... първо, не желая да се трансформира в дъртак, който не е в час, а към този момент се усещам малко остарял и и не напълно в крайник с новите филми ".

Really hope Tarantino doesn’t flop his last movie like he did with OUTH.
— JFK. (@JayKelly00)
Куентин Тарантино става прочут с кино лентата " Глутница кучета " през1992 година Преди това приключва актьорски курс, работи във видео магазин, по-късно като помощник продукция, опитва да написа, да режисира късометражен филм, който е погубен. Тарантино основава сюжета за " Глутница кучета " за три седмици и половина. Продуцентът Лорънс Бендър и режисьорът Монти Хелман му оказват помощ да обезпечи финансиране. Актьорът Харви Кайтел прочита сюжета и способства за бюджета, като с изключение на като съпродуцент той играе една от функциите. Тарантино освен режисира " Глутница кучета ", само че и играе в него мистър Браун. Филмът е показан на кинофестивала " Сънданс " и получава отлични мнения. 

След този триумф Тарантино получава оферти от няколко огромни студиа, само че се отдръпва, с цел да написа сюжета на " Криминале ". В него резервира стилизираното принуждение и нелинейния сюжет. " Криминале " му донася " Златна палма " в Кан през 1994 година, а по-късно номинация за " Оскар " за най-хубав режисьор и печели премия " Оскар " за автентичен сюжет. Третият филм на Тарантино е " Джаки Браун " (1997). След това снима " Убий Бил " (2003, 2004), " Бибрутално " (2007), " Гадни копилета " (2009), " Джанго без окови " (2012), " Омразната осморка " (2015) " Имало едно време в Холивуд " (2019).

Тарантино е номиниран за Оскар за най-хубав режисьор три пъти - с изключение на за " Криминале ", за " Гадни копилета " и " Имало едно време в Холивуд ", само че не печели. Получава още една премия " Оскар " - за автентичен сюжет за " Джанго без окови ".

След като престане да режисира, Тарантино желае да написа и да се занимава с кинокритика. Той към този момент издаде първия си разказ през 2021 година - " Имало едно време в Холивуд " по едноименния филм, който стана бестселър. През ноември 2022 година излезе книгата му " Спекулация кино " (Cinema Speculation), в която съчетава кинокритика с историята на живота си. През лятото на предходната година взе участие като водещ в подкаст за Библиотеката на видеоархивите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР