Американски прокурори разкриха, че Русия е предложила сътрудничество с предизборната

...
Американски прокурори разкриха, че Русия е предложила сътрудничество с предизборната
Коментари Харесай

Руснаците потърсили Тръмп за сътрудничество още през 2015 г.

Американски прокурори разкриха, че Русия е предложила съдействие с предизборната акция на Доналд Тръмп още през 2015 година Държавното обвиняване отбелязва, че някогашният юрист на Тръмп, Майкъл Коен, е оказал помощ в следствието, осведомят международни организации.

Прокуратурата акцентира, че някогашният юрист е дал на проверяващите информация по отношение на опити на руснаците да се свържат с акцията на Тръмп. Информацията е поместена в меморандум, импортиран в съда от специфичния прокурор Робърт Мълър по случая с Коен.

В документите се споделя, че Коен е описал диалог с съветски жител, който твърди, че е " доверено лице " на Руската федерация и е предложил среща сред Тръмп и съветския президент Владимир Путин.

Руснакът е предложил на акцията на Тръмп " политическо съдействие " и " съдействие на държавно равнище ". В документите не се показва името на руснака.

Разговорът сред Коен и руснакът е извършен към ноември 2015 година, пет месеца след старта на акцията на Тръмп. Американският юрист е декларирал, че руснакът " неведнъж е предложил " среща сред Путин и Тръмп. Коен обаче отклонил тази покана.

Коен се призна за отговорен по федерални обвинявания, в това число, че е излъгал Конгреса по отношение на договаряния от името на Тръмп за имотна договорка в Москва.

Отделно федералната прокуратура изиска сред 51 и 63 месеца - 4-5 години - затвор за Коен за банкова машинация и нарушение на финансовите правила по време на предизборната акция.

Белият дом разяснява, че документите не разкриват нова информация.

В същото време федералната прокуратура внесе нови документи в съда, които непосредствено замесват Тръмп в проекти за пазаруване мълчанието на дами още от 2014 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР