Американски лекари започват проучване относно навиците ни и до колко

...
Американски лекари започват проучване относно навиците ни и до колко
Коментари Харесай

Навиците, за които не сте подозирали, че вредят на здравето ви

Американски лекари стартират изследване по отношение на навиците ни и до какъв брой те вредят на здравето ни.

Едно от най-изненадващите открития е, че бутоните в асансьора са един от най-големите приносители на вируси, написа хърватското издание 24sata.

И колкото и да се опитваме да живеем здравословно, нашите привички могат съществено да попречат за реализирането на тази цел.

Друг неприятен табиет е предвижването по ескалатори или с асансьори. Особено когато става въпрос за 1-2 етажа. Eкспертите поучават да вървим пеш.

Според лекарите изкачването на стълби засилва мускулите, форсира пулса, а в дълготраен проект оказва добър резултат върху сърдечната активност и кръвоносните съдове.

Освен преимуществата, едно нанагорнище на стълбите във вирусните сезони е от изгода, тъй като по този метод ще се предпазим от разпространение на вируси в тесни пространства, като асансьорите.

А за още по-голяма сигурност и предварителна защита от разпространяване на вируси мийте ръцете си постоянно.

Друг нездравословен табиет, който може да повлияе отрицателно на здравето ни е пиенето на кафе след 14 часа.

Според учените няма нищо неприятно в това да се будите с чаша топло кафе, само че в случай че употребявате напитката следобяд, вероятността да навредите на здравето си е доста огромна.

Кофеинът използван след 14 часа, колкото и да не го усещаме, може да навреди съществено на качествения сън, който от своя страна е нужен за възобновяване на тялото.

Без спокоен сън тялото ни не отпочива, а с това може да си докараме хронична отмалялост.

Не пипайте лицето си.

Най-лошото нещо, което можете да си аргументите е да замърсите лицето си, при опит да отстраните онази пъпка, която се появила преди значима среща. Колкото и да ви е неприятно, по добре да сте на среща с пъпка, в сравнение с с проблематична кожа по-късно.

Дерматолози предизвестяват, че изстискването на пъпките с ръка може да придвижи бактериите от ръцете ви в кожата. А с това да я замърсите още повече.

Внимавайте при избора на сутиен – изборът на прецизен размер е доста значим.

Трябва да сме доста деликатни, когато купуваме сутиен, тъй като той би трябвало да придържа доста добре бюста.

Ако изборът не е верен, а сутиена не придържа добре бюста ще докара до натоварване на врата, гръбначния дирек, а с това - главоболие и даже гръбначно деформиране.

Тези проблеми най-често се виждат при дамите с по-голям бюст, само че това не изключва и дамите с по-малък.

Изберете фитнеса вместо хапчетата за намаляване.

Хапчетата за намаляване в доста от случаите са прекомерно скъпи, а загубата на тегло, която отчитате не е непотребни мазнини, а вода.

Когато спрете използването на хапчетата водата в тялото се натрупва още веднъж, а новите панталони внезапно отесняват.

Специалистите поучават да се консултирате с диетолог, с цел да ви изготви режим, който е най-подходящ за вас. Друг добър метод при битката с непотребните килограми е храненето с плодове и зеленчуци, както и физическите извършения.

Миенето на зъбите единствено с четка и паста не е задоволително.

Експерти настояват, че доста постоянно бактериите се крият тук-там, до които четката не може да доближи. Задържайки се по зъбите, в най-хубавия случай, ще провокират кървене на венците.

Експертите поучават да почистваме зъбите и с конец, тъй като в противоположен случай бактериите, които се съдържат в устната празнина, могат да обхванат в кръвта и от там да се разпространят из цялото ни тяло.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР