Американски кораб с военно оборудване, предназначено за силите на НАТО,

...
Американски кораб с военно оборудване, предназначено за силите на НАТО,
Коментари Харесай

Кораб с оборудване за военни обучения на НАТО в България и Румъния пристигна в Гърция

Американски транспортен съд с военно съоръжение, предопределено за силите на НАТО, ситуирани в България и Румъния, дойде на пристанище Александруполис, Гърция, съобщи АНА-МПА. Товарът е предопределен за военни образования по Черноморието в Югоизточна Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Американският транспортен съд „ Либърти прайд “ (LIBERTY PRIDE) е с дължина 199,9 метра, ширина 32,26 метра и с прегазване (дълбочина на потапяне във водата) 8,5 м. Корабът дебаркира в събота сутринта и стартира да разтоварва военното съоръжение, което посредством смесен превоз ще продължи към България и Румъния. В двете страни ще се проведат две огромни военни учения на Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), „ Атлантик резолв 23 “ (Atlantic Resolve 23) и „ Дефендър Юръп 23 “ (Defender Europe 23). Ученията са в подтекста на военните спорове в Украйна.
 
Корабът дойде в гръцкия град Александруполис от пристанище Чарлстън, Съединени американски щати, и ще отплава в средата на актуалната седмица. Американският ферибот е измежду първите от цяла верига от конвои с доставки за съюзническите сили в Югоизточна Европа – развой, който се чака да продължи до края на август.

 

Както и при други военни преноси, товарите ще продължат да се транспортират от пристанището на Александруполис с влакове и камиони. По същия маршрут, само че в противоположна посока, ще се връщат товари след довеждане докрай на военните образования.

 

В Александруполис към този момент са ситуирани повече от двеста американски военнослужещи, с цел да координират и управляват транзитите в съдействие с пристанищните управляващи и гръцката войска.

 

По мотив идването на кораба в обява в обществените мрежи ръководителят на пристанищните управляващи господин Константинос Хадзимихаил съобщи: „ След януарско-февруарските дейности на разтоварване и сухопътен транспорт за Организация на обединените нации и продан (rotation) за италианската войска, от през днешния ден започваме успоредни интервенции на повтаряем продан на военно съоръжение и средства на армията на Съединени американски щати с смесен превоз от кораби, влакове и камиони. “

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР