Американски компании, които напуснаха руския пазар заради конфликта в Украйна,

...
Американски компании, които напуснаха руския пазар заради конфликта в Украйна,
Коментари Харесай

Yeni Şafak: Американски компании тайно заобикалят санкциите и търгуват с Русия през Турция

Американски компании, които напуснаха съветския пазар поради спора в Украйна, търсят метод да търгуват с Русия през Турция. Това написа турският вестник Yeni Şafak, базирайки се на източници в турските бизнес среди. Според тях доста американски компании, които желаят да заобиколят западните антируски наказания, оферират на турски компании да вършат взаимен бизнес в подмяна на избрана комисионна. Източници на изданието настояват, че през последните месеци броят на сходни оферти се е нараснал.

Изданието отбелязва, че в този момент американски компании правят своя бизнес по маршрута Русия-Турция-Дубай-САЩ, като купуват артикули от Русия. Американски компании, които оферират взаимни търговски покупко-продажби на турски компании, прибягват до този способ, с цел да покрият загубите си на съветския пазар, твърди изданието. Сред главните артикули, които американските компании желаят да купуват от Русия, са нефтохимикали, минерални горива, благородни метали и камъни, зърнени храни, желязо и стомана, торове, химикали и алкохолни питиета.

Отбелязва се, че след налагането на наказания против Русия хиляди западни компании се оказаха в сложна обстановка. Вестникът напомня, че посланикът на Съединени американски щати в Анкара Джеф Флейк е приказвал за пет хиляди американски компании, които се готвят да изоставен Русия и са показали като адрес Турция. По този метод те се пробват да капитализират ефикасните логистични благоприятни условия на фирмите в района, сподели той. Турция остава единственият член на НАТО досега, който не е наложил наказания против Русия.

Според министъра на енергетиката и естествените запаси на страната Фатих Донмез, Турция има настоящ контракт за газ с Русия и страната не може да се причисли към глобите в енергийния бранш. На този декор Съединени американски щати оказват напън върху Анкара, заплашвайки да вкарат ограничавания. The Wall Street Journal (WSJ) написа, че Съединени американски щати предизвестяват турските компании да не си сътрудничат с съветски физически и юридически лица, които са под наказания. Така първият заместник-министър на финансите на Съединени американски щати Адевале Адейемо заплаши турските компании с проблеми, отбелязвайки, че те рискуват да попаднат под рестриктивните мерки на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР