Американски изтребител F-22 свали неидентифициран обект, летящ високо над Аляска,

...
Американски изтребител F-22 свали неидентифициран обект, летящ високо над Аляска,
Коментари Харесай

САЩ свали неидентифициран обект с размерите на кола, летящ над Аляска

Американски изтребител F-22 смъкна неидентифициран обект, летящ високо над Аляска, оповестиха американските специали елементи. Това стана по-малко от седмица откакто военните смъкнаха китайски балон, прелетял през Съединените щати.
Прочетете още
Ракета " Сайдуиндър " е свалила най-новия транспортен съд, който е бил с размерите на дребна кола. 

„ Не знаем кой има този обект “, сподели представителят на Белия дом Джон Кърби, добавяйки, че не е ясно къде е почнал полета му.

На 4 февруари различен американски изтребител F-22 смъкна това, което държавното управление на Съединени американски щати назова китайски балон за наблюдаване край крайбрежията на Южна Каролина след едноседмичното му пътешестване през Съединените щати и елементи от Канада. Правителството на Китай съобщи, че това е граждански проучвателен транспортен съд.

Някои депутати подлагаха на критика президента, че не е свалил китайския балон по-рано. Американските военни предложиха да се изчака, до момента в който стигне над океана от боязън от пострадвания от падащи парчета.

Пентагонът и Белият дом отхвърлиха да дадат в детайли изложение на последния обект, като споделиха единствено, че той е доста по-малък от китайския балон.

Американски чиновници отхвърлиха да спекулират какъв може да е обектът, даже след ден на наблюдаване, повдигайки въпроси какъв тип обект може да бъде толкоз сложен за идентифициране от опитни американски водачи и чиновници на разузнаването.

Пентагонът сподели, че е бил открит за първи път в четвъртък благодарение на наземни радари. Тогава самолети F-35 бяха изпратени да проверяват. НЛО летеше на към 40 000 фута (12 190 метра) в североизточна посока, което представляваше риск за цивилния въздушен трафик.

Обектът беше свален край крайбрежията на североизточна Аляска над замръзналите териториални води на Съединени американски щати покрай границата с Канада.

Райдър сподели, че американските водачи, които са летели до последния обект, преди да бъде свален, са открили, че на борда не е имало човек. Той добави, че не може да маневрира и не наподобява на аероплан. Райдър и други чиновници не споделиха дали това може да е просто метеорологичен балон или различен тип балон.

„ Това не беше аероплан самичък по себе си “, сподели Райдър на брифинг за вести.

F-22 смъква обекта в 13:45 часа. EST.

Запитан за какво е належащо разрешението на Байдън, Райдър призна, че военният пълководец на Съединени американски щати, който управлява въздушното пространство на Северна Америка, има пълномощията да смъква обекти, които съставляват боен риск или риск за американския народ.

„ В този съответен случай беше открито, че това съставлява рационална опасност за въздушния трафик “, сподели Райдър.

Федералната авиационна администрация (FAA) съобщи, че е затворила част от въздушното пространство в Северна Аляска в поддръжка на дейностите на Министерството на защитата.

След свалянето на високия 200 фута (60 метра) китайски балон за наблюдаване на огромна надморска височина, американски чиновници претърсват океана, с цел да извадят парчета и шасито на електронните устройства.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР