Американски изобретатели създадоха роботизиран дрон - домашен помощник. Това е

...
Американски изобретатели създадоха роботизиран дрон - домашен помощник. Това е
Коментари Харесай

В САЩ измислиха дрон иконом

Американски изобретатели сътвориха роботизиран дрон - домакински асистент. Това е " Еър " - роботизиран дрон, който се ръководи с приложение за смарт телефон.

Когато не сте у дома, може да патрулира из стаите като същинско куче надзирател. Ако домашният ви любим е направил пакост или някой се пробва да проникне у вас, " Еър " ще ви алармира, като изпрати фотоси или видео на мобилния ви телефон.

„ Винаги сме мечтали роботите да влязат и в домовете на хората. Предлаганите в този момент домашни роботи са прекомерно огромни, прекомерно шумни и даже рискови. Затова създадохме " Еър ", който да бъде безвреден, по-тих и красив”, споделя Джефти Тсенг от екипа зад умната машина.

Идеята е " Еър " да бъде част от фамилията. Например, домакински фотограф, който снима фамилните ви тържества, без някой да липсва от фотографията. А в случай че му заповядате може да качи фотографията в обществените мрежи и даже да я хареса. Създаването на робот, който безпроблемно лети из цялостен с мебели дом е изисквало и нови технологии, сходни на тези в самостоятелните коли.

Екипът на Джефри Тсенг събира средства за изработването на първите бройки " Еър " в платформата за групово финансиране " Кикстартър ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР