Американски инженери конструираха тънка, гъвкава и екологична батерия от дървен

...
Американски инженери конструираха тънка, гъвкава и екологична батерия от дървен
Коментари Харесай

Създадоха акумулаторна батерия от дърво

Американски инженери конструираха тънка, гъвкава и екологична батерия от дървен материал, с опция за 400 цикъла на зареждане, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разработката е дело на екипа на инженерите Лянбин Ху и Тън Ли от университета в Мериленд. Батерията употребява натриеви йони, вместо обичайните литиеви, които се срещат в мобилните ни телефони. Учените са употребявали фибри от дърво, които са покрити с карбонови нановлакна, пакетирани в дребни железни дискове.

Натриевите йони, които се движат към дървесните фибри, основават електрически ток. Използваните съставни елементи в акумулаторната батерия са 1000 пъти по-тънки от дебелината на лист хартия.

Разбира се, дървеният материал, употребен за новите устройства, не е от този, който може да откриете във вашата градина или в парка. Той се получава по специфичен метод от извънредно фини дървесни фибри.

Преимуществото на тези захранващи устройства е, че употребяваният при тях натрий се среща доста по-често в природата, в сравнение с лития. Това доста ще снижи цената на продукта.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР