Американски и италиански археолози откриха таверна от времето на шумерите,

...
Американски и италиански археолози откриха таверна от времето на шумерите,
Коментари Харесай

Археолози откриха останки от таверна на 5000 години на територията на Ирак

Американски и италиански археолози откриха " таверна " от времето на шумерите, на към 5000 години, на територията на Южен Ирак, заяви Агенция Франс Прес. Намерени са охлаждаща система, служила като ледник, съдове с останки от храна, пейки.

Археолози от университета на Пенсилвания, Съединени американски щати и от университета в Пиза, Италия, изследват всекидневния живот на елементарните хора на античния шумерски град Лагаш.

Archaeologists in southern Iraq have uncovered the remains of a tavern dating back nearly 5,000 years they hope will illuminate the lives of ordinary people in the world's first cities.
— CBS News (@CBSNews)
Преди 5000 години животът в Лагаш е бил тясно обвързван със съседните  религиозни и политически центрове на шумерската цивилизация.

Откритата " таверна " е от 2700 година пр.н.е., сподели за Агенция Франс Прес Холи Питман, директорка на плана за археологическата задача в Лагаш на университета на Пенсилвания.

Archaeologists Find 5,000 Year Old Tavern Including Food Remains In Iraq
— George Obeid (@_Georgeobeid)
В нея е открита структура за изстудяване, кухня с към 150 купи, в които има кости от риба и животни, както и съдове за бира, която била известна измежду шумерите. В този ресторант навън е имало пейки за посетителите, както и огнище за готвене на храна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР