Американски федерален съдия осъди бившия президент Доналд Тръмп и адвокатката

...
Американски федерален съдия осъди бившия президент Доналд Тръмп и адвокатката
Коментари Харесай

Осъдиха Тръмп и адвокатката му да платят близо 1 млн. долара

Американски федерален арбитър осъди някогашния президент Доналд Тръмп и адвокатката му на санкция от близо един милион $, тъй като са почнали излишно дело против Хилари Клинтън, обвинявайки я в опит за машинация на президентските избори през 2016 година, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Съдията Джон Мидълбрукс реши, че републиканският милиардер, който се надява да се върне в Белия дом през 2024 година, е злоупотребил със съда, като е изискал да бъде стартирано дело против Клинтън.

Искането за започване на дело бе отхвърлено от съдията Мидълбрукс предходната година. Според жалбата на Тръмп, импортирана от адвокатката му против Клинтън, тя и други лица са пробвали да убедят обществеността, че предизборният екип на Доналд Тръмп е работил в съглашателство с Русия. Бившият президент е желал 70 милиона $ обезщетение от някогашната си противничка в борбата за президентския пост, която той в последна сметка победи през ноември 2016 година

Според съдията Мидълбрукс сходна тъжба въобще не е трябвало да бъде подавана. Още от началото й е било ясно, че в поддръжка на нея няма доказателства и никой рационален юрист не би я подал, счита съдията. Жалбата е била импортирана с политическа цел, добави той.

Сега Тръмп и адвокатката му Алина Хаба ще би трябвало да платят близо 1 милиона $ за покриване на правосъдните разноски на противниковата страна по делото.

Според съдията Мидълбрукс Тръмп е употребявал на няколко пъти съдилищата, с цел да отмъсти на своите политически съперници. Съдията също така добави, че Тръмп е експерт в отклоняването за свои стратегически цели на правосъдните процеси и не може да бъде считан за пледиращ, който следва сляпо препоръките на юриста си, защото осъзнава изцяло последствията от дейностите си.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР