Американски експерти обвиниха украински специалисти в помагачество при създаването на

...
Американски експерти обвиниха украински специалисти в помагачество при създаването на
Коментари Харесай

NYT и IISS сензационно: Украйна е помогнала на Ким Чен Ун да създаде ракетите, които заплашват САЩ!

Американски специалисти упрекнаха украински експерти в помагачество при основаването на севернокорейските балистични ракети. За съдействието със експертите от Северна Корея стана известно от отчет на Международния институт за стратегически проучвания (IISS) и разследващи служби, оповестява New York Times. Очевидният напредък на Пхенян в основаването на балистични ракети с друга дължина на полета мнозина специалисти от дълго време свързват с привличането на украински експерти, „ взели със себе си “ чертежи и техническа документи още от руските балистични ракети, чиято разработка е била водена от КБ „ Южное “.

Според специалистите, двигателната скица на севернокорейските ракети Хвасон-14 на процедура напълно повтаря решенията на силовата установка на руските балистични ракети Р-36. Експертите допускат, че украинските експерти може освен да са предали част от техническата документи, само че и да са продали серия към този момент съединени мотори.

От „ Южмап “ и досега не признават обстоятелството за директно присъединяване в ракетната стратегия на Северна Корея.

Лидерът на „ Батковщина “ Юлия Тимошенко реагира на публикуваната от The New York Times, че Северна Корея се е сдобила на черния пазар с украински мотори, нужни за основаването на балистични ракети. Според нея, в случай че тази информация се удостовери, то Незалежната е застрашена от наказания от страна на Запада.

„ Ако тази информация се удостовери, то на Украйна може да ѝ бъдат наложени наказания, а това значи, че страната ще остане без каквато и да е помощ от страна на цивилизования свят. Това е злополука за нашата страна “, написа Тимошенок в профила си във Facebook.

На собствен ред ръководителят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Александър Турчинов съобщи, че Незалежната няма нищо общо с ракетната стратегия на Пхенян.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР