Американски апелативен съд върна делото по иска за плагиатство срещу

...
Американски апелативен съд върна делото по иска за плагиатство срещу
Коментари Харесай

Връщат за преразглеждане делото за плагиатство на песента „Stairway to Heaven”

Американски апелативен съд върна делото по желае за плагиатство против групата " Лед Цепелин " за ново разглеждане. Обвинението против нея е, че е изплагиатствала инструментал от друга ария от 60-те години за шлагера си от 1971 година " Стълба към небето " ( " Stairway to Heaven " ), съобщи Асошиейтед прес.

 
Преди две години федерален съд постанови, че " Лед Цепелин " не са изплагиатствали встъпителните акомпанименти от песента " Taurus " на групата " Спирит ". Тричленен правосъден състав на апелативен съд в Лос Анджелис единомислещо отхвърли доводите на съдията от по-долна инстанция и върна делото за преразглеждане.
 
Майкъл Скидмор, който по закон се разпорежда с имуществото на починалия китарист на " Спирит " Ранди Улф, заведе желае през 2015 година
 
Съдебните заседатели на по-долна инстанция излязоха с решението си в интерес на " Лед Цепелин " след петдневен развой, по време на който показания дадоха членовете на групата Джими Пейдж и Робърт Плант. Двамата, които са и създатели на текста на " Стълба към небето ", обявиха, че песента е истинска.
 
" Спирит " е калифорнийска група, която се прочува в края на 60-те и началото на 70-те години, когато поражда и английската рок група " Лед Цепелин ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР