Американската тийнейджърка Коко Гоф се класира за първи път в

...
Американската тийнейджърка Коко Гоф се класира за първи път в
Коментари Харесай

Коко Гоф - първата полуфиналистка на US Open

Американската тийнейджърка Коко Гоф се класира за първи път в кариерата си на полуфиналите на Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати, откакто завоюва безапелационна победа с 6:0, 6:2 против поставената под номер 20 в схемата Йелена Остапенко от Латвия. 

Следващата съперничка на Гоф ще бъде излъчена от мача сред Сорана Кърстя и Каролина Мухова. 

Остапенко завоюва също в два сета последната среща сред двете в Австралия през януари, само че през днешния ден тя бе надалеч от повтаряне на триумфа. Латвийката направи половината си двойни неточности от предния мач единствено в първите три гейма, което докара до два следващи пробива в интерес на американката единствено за девет минути. Така Гоф затвори първия сет в след 21 минути игра. 

Остапенко взе първия си гейм на старта на втория сет и го направи с пробив, само че латвийката загуби и двата си сервиса на старта за 1:2. Тя взе още един гейм за 2:3 и остатъкът от сета бе доминиран от Гоф. Американката завоюва три следващи гейма и завърши успеха на трети мачбол. 

Това бе десета поредна победа на Гоф за лятото, с което тя изравни досегашната си най-дълга серия. След като стана първата американска тийнейджърка с следващи четвъртфинали в Съединени американски щати, в този момент тя е първата от 2001 насам с полуфинал. Автор и на двете достижения е именитата Серина Уилямс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР