Американската телевизионна мрежа Ен Би Си се отказа от излъчването

...
Американската телевизионна мрежа Ен Би Си се отказа от излъчването
Коментари Харесай

Холивуд срещу Златен глобус: Том Круз се присъедини към бунта, връща трофеите си - slava.bg

Американската телевизионна мрежа Ен Би Си се отхвърли от излъчването на церемонията за премиите Златен глобус през 2022 година в резултат на отрицателната реакция на Холивуд по отношение на етиката на организацията, която раздава годишните оценки за кино и телевизия, и неналичието на многообразие в редиците ѝ, съобщи Ройтерс.

Холивудският артист Том Круз се е включил към протеста, воден от стрийминг платформи и студиа, връщайки трите статуетки Златен глобус за функциите си във филмите "Джери Магуайър ", "Магнолия " и "Роден на четвърти юли ", оповестяват редица издания, измежду които "Варайъти " и уеб сайтът Дедлайн. Решението на телевизия Ен Би Си да не излъчва церемонията по разпределяне на Златен глобус идва даже откакто Асоциацията на задграничната преса в Холивуд, която присъжда премиите, се съгласи да одобри в редиците си повече чернокожи членове и да направи други промени през идващите 18 месеца.
Телевизионната мрежа в началото приветства проекта, само че по-късно съобщи, че ще изчака да види дали промените ще сработят. Членове на Асоциацията на задграничната преса в Холивуд бяха упрекнати и в това, че вършат сексистки, расистки и хомофобски забележки и търсят услуги от звезди и студиа.

"Промяна от сходен мащаб лишава време и работа, и ние усещаме изрично, че Асоциацията на задграничната преса в Холивуд се нуждае от време, с цел да постъпи вярно. С оглед на това Ен Би Си няма да излъчи премиите...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР