Американската технологична компания Google няма да използва изкуствен интелект за

...
Американската технологична компания Google няма да използва изкуствен интелект за
Коментари Харесай

Google отказва да прави разработки на оръжия с изкуствен интелект

Американската софтуерна компания Гугъл няма да употребява изкуствен интелект за оръжейни системи или за наблюдения, нарушаващи правата на индивида, само че ще продължи да работи с държавните ведомства и военните в Съединени американски щати. Това излиза наяве от изказване на основния шеф на Гугъл Сундар Пичай, оповестено в блога на компанията.
Според Пичай компанията няма да създава или ползва изкуствения разсъдък в " технологии, които нанасят или могат да нанесат вреди като цяло ", " в оръжия и други технологии, чиято основна цел е да се нанесат вреди на хората ", както и в " технологии, които събират или употребяват информация за наблюдаване с нарушение на признатите интернационалните правила ".
Гугъл обаче продължава работата в такива области като набирането на военни за работа, киберсигурност, образование, опазване на здравето за ветерани, избавителни интервенции.
Опасенията какво може да се случи що се отнася до потреблението на изкуствен интелект в оръжейни системи се ускориха, откакто Гугъл подписа контракт с Пентагона по така наречен план " Maven ". Неговата съществена цел е изкуствен интелект да отсява видео фрагменти, които се употребяват като основа за ракетни удари с дронове. Гугъл към този момент разгласи, че няма да продължи контракта по плана, който изтича следващата година. Не е ясно обаче дали новите насоки за развиване на Гугъл в последна сметка ще се отнасят и до " Maven ", разяснява The New York Times.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР