"Американската страна не ни е уведомявала за закъснение на доставките

...
"Американската страна не ни е уведомявала за закъснение на доставките
Коментари Харесай

Не сме уведомени за закъснение на доставките на F-16: Бивш служебен министър

"Американската страна не ни е уведомявала за забавяне на доставките на F-16 . Това, което ГЕРБ настояват е цялостна нелепост, нелепи изказвания. По време на последната ни среща разговаряхме за индустриално съдействие - какви технологии можем да усвоим с тяхната доставка ". Това съобщи за "Денят онлайн " някогашният длъжностен министър на защитата Георги Панайотов.

По думите му виталният цикъл на МиГ-29 изтича до 2029 година "Закъснението значи да се вършат спомагателни проекти за бъдещето, тъй че да не се изгуби въздушен суверенитет ", изясни той. И добави, че под негово управление е изпратено питане за втора група 8 броя изтребители F-16.

"В него поискахме информация какъв брой биха коствали те. Те ще са с повече качества от първата. Ще ги купим сигурно, няма да ги плащаме авансово и едновременно поради кредитната история със Съединени американски щати ", разкри Панайотов. И посочи, че няма неустойки по контракта.




"Ако желаеме в допълнение въоражение за първата група, би трябвало да заделим средства за преоборудване. Изтребители F-35 не са вид, тъй като изискват спомагателна поддръжка и в допълнение образование, а и инфраструктурата би трябвало да е друга ", показа той.

По проблема с рецесията в Украйна Панайотов разяснява, че никой не желае война, защото това е нещо ужасно. "Опитите за дипломатическо решение към този момент не съумяват.

Русия декларира, че няма да атакува Украйна, което е прелестно, само че в същото време усилва бойците си на границите, към този момент са 130 000. Ние би трябвало да се защитим. Заедно с сътрудниците от НАТО ще се сме единни, тъй че никой да не си намерения да протяга ръка на страната ни ", уточни Панайотов.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР