Американската рейтингова агенция Мудис (Moodys) понижи с една степен кредитния

...
Американската рейтингова агенция Мудис (Moodys) понижи с една степен кредитния
Коментари Харесай

Мудис понижи кредитния рейтинг на Великобритания

Американската рейтингова организация Мудис (Moodys) намали с една степен кредитния рейтинг на Англия, обяснявайки решението си с удара, нанесен на страна от излизането й от Европейски Съюз и от епидемията от ковид, оповестиха Ройтерс и ДПА, цитирайки известие на организацията.

Намаляването на дълготрайния рейтинг от Aa2 на Аа3 слага Англия на едно равнище със страни като Белгия и Чехия. В същото време Мудис усъвършенства вероятността си пред рейтинга от "отрицателна " на "стабилна ".

Мудис счита, че икономическата мощ на Англия е отслабнала, откакто рейтингът й бе понижен първо през 2017 година, а вероятностите са се влошили поради продължаващите договаряния по Брекзита, на които страната не съумя да реализира комерсиално съглашение с Европейски Съюз.

Растежът бе значително по-нисък от предстоящото и евентуално ще продължи да е подобен и в бъдеще, сподели Муди за английската стопанска система. Агенцията отбелязва също така, че през последните години са отслабнали и държавните институции, и управлението на страната, означи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР