Американската регионална банка PacWest Bancorp съобщи в четвъртък, че депозитите

...
Американската регионална банка PacWest Bancorp съобщи в четвъртък, че депозитите
Коментари Харесай

Американската регионална банка PacWest губи депозити с голяма скорост

Американската районна банка PacWest Bancorp заяви в четвъртък, че депозитите ѝ са намалели предходната седмица и се е наложило да заложи пред Федералния запас повече активи като поръчителство. Изтичането на пари докара до срив на акциите ѝ с 20% в предпазарната търговия в четвъртък и се задържаха на това равнище при отварянето на търговията.

Спадът повлече надолу други районни банки, като Western Alliance Bancorp, KeyCorp и Zions Bancorp, които изгубиха до 10% от капитализацията си.

PacWest отстъпи на Фед спомагателни 5.1 милиарда $ от своите заеми, което съгласно кредитора му е осигурило в допълнение финансиране от централната банка в размер на 3.9 милиарда $.

Ние заложихме спомагателни активи като поръчителство за заеми, с цел да увеличим нашата ликвидна позиция за покриване на евентуални изходящи потоци на депозити “, сподели PacWest.

През седмицата, завършила на 5 май, депозитите са намалели с към 9.5%, споделиха от банката, като прибавиха, че по-голямата част от тези изходящи потоци са се случили на 4 и 5 май, откакто в новините бе обявено, че PacWest изследва варианти за деяние.

Наличната ликвидност от 15 милиарда $ е повече от задоволителна, с цел да покрие незастрахованите депозити на стойност 5.2 милиарда $ в основаната в Лос Анджелис, Калифорния банка.

Инвеститорите са виждали в предишното банки, които непрекъснато са принудени да издават изказвания, с цел да укрепят доверието, допускам, че има проблеми, които изискват от тях да създадат това “, сподели Рик Меклер, сътрудник в Cherry Lane Investments.

Притесненията за стабилността на междинните банки се задълбочиха през последните дни, като вложителите наказваха акциите даже на видимо здрави кредитори макар уверенията на регулаторите, че банковият бранш е финансово постоянен.

Досега през месеца акциите на PacWest са изгубили близо 40% от цената си. Акциите на банката паднаха до рекордно ниско равнище предходната седмица, откакто тя съобщи, че изследва продажби на стратегически активи.

Банката съобщи, че има намерение да продаде активи през второто тримесечие на 2023 година

В края на първото тримесечие PacWest разполагаше с 341.7 милиона $ в брой и парични еквиваленти, което съгласно нея ще бъде задоволително за финансиране на потребностите от парични потоци през идващите 12 месеца.

Ръководителите на Уолстрийт и банковите анализатори приканиха регулаторите да обезпечат по-голяма отбрана на банковите депозити и да обмислят други защитни механизми, като настояват, че единствено мощна интервенция може да постави завършек на рецесията.

Фирмата за разбори ORTEX сподели, че равнищата на късите позиции в PacWest са намалели леко през последните 7 дни, само че равнищата на късите лихви към момента са доста високи – към 21%.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР